Toma

Znate li tko je jedina supruga Tome Zdravkovića kojoj je posvetio pjesmu? Zbog Nade je pao u depresiju

Posebno poznat po pjesmama o izgubljenim ljubavima, napisao je mnoge tekstove posvećene ženama, no samo je jednoj supruzi posvetio pjesmu

RTL.hr
30.06.2024 22:00

Jedna od najiščekivanijih serija regije 'Toma' stigla je 30. travnja na RTL, dok je na platfmi Voyo dostupno već nekoliko epizoda!

Toma Zdravković, legendarni pjevač narodne muzike, u svom se životu ženio čak četiri puta. Ipak, mnogi pamte Nadu Radanović kao njegovu najveću ljubav, koju je upoznao na ljetovanju u Budvi. Njihov brak, koji je sklopljen na prelijepom Ostrvu cvijeća u Crnoj Gori 1972. godine, bio je popraćen velikim entuzijazmom, ali nažalost, nije dugo potrajao. 

Kuma im je bila glumica Olivera Katarina, a mladenci su tada, prema svjedočenjima, bili ludo zaljubljeni jedno u drugo.  

Kraj te ljubavi bacio je Tomu u očaj. Nastavio se opijati, iako mu je zdravlje već bilo ozbiljno narušeno. Nakon razvoda, uplovio je u razdoblje očaja i alkoholizma, unatoč već ozbiljno narušenom zdravlju. Otišao je čak i u SAD i Kanadu, gdje je upoznao svoju četvrtu suprugu, Gordanu, s kojom je ostao do kraja života.  

Iako se Toma Zdravković ženio četiri puta te pisao pjesme o izgubljenim ljubavima, samo je jednoj supruzi posvetio pjesmu, a to je bila upravo Nada.

Deset dana nakon rastave nije izlazio iz kuće i neprestano je pio. Nakon toga, otišao je čak i u Njemačku te se nije vraćao pet godina.

Toma
Toma FOTO: RTL

Toma je Nadi posvetio pjesmu "Nado, Nado", a njegov brat Novica Zdravković svojedobno je otkrio koliko mu je taj razvod teško pao.

"Ništa nije izmišljao, sve što je otpjevao, stvarno mu se i događalo. Život je pisao pjesme, a Toma ih je samo zapisivao. Zato su i danas veliki hitovi. Nema čovjeka koji se u nekom trenutku svog života ne pronađe u Tominim pjesmama. Bio je izuzetno emotivan i teško je podnosio ljubavne rastanke. Sjećam se, kada se razveo od treće žene, Nade, deset dana bio je van sebe. Mnogo je suza proliveno dok nije nastala pjesma "Nado, Nado". Eto, takav je bio moj Toma", ispričao je Novica.  

Nadu Radanović u seriji Toma' odglumila je odlična Milena Radulović, koja je u seriji imala nekoliko intimnih scena s Milanom Marićem, koji utjelovljuje Tomu Zdravkovića.   

Epizode serije 'Toma' dostupne su za gledanje na platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'BRAKA NA PRVU':