Večera za 5

Ana veselim raspoloženjem 'ukrala show' i hrani: 'Dao bih i 10, ali teletina je bila nepečena. Atmosfera – luda i otkačena'

U nastavku doznajte kako je tekla večera kod umirovljenice Ane Kovačić koju je publika upoznala u 'Ljubav je na selu'

RTL.hr
04.12.2023 19:10

Umirovljenica Ana Kovačič iz Garešnice proslavila se sudjelovanjem u showu 'Ljubav je na selu', u kojem je osvojila simpatije gledatelja. Ovoga puta u 'Večeri za 5' pokušala je osvojiti i okusne pupoljke svojih gostiju. Vlatka, Goranka, Davor i Dean stigli su u Anin dom, a za njezinu večeru udijelili su joj 32 boda. "Uglavnom je sve bilo ukusno, atmosfera je bila luda i otkačena", objasnio je Davor svojih devet bodova. "Dao bih i 10, ali imala je puno pomagača, a teletina je bila žilava i nepečena", jasan je bio Dean oko svoje osmice. Vlatka joj je dala sedam, a Gordana sedam bodova - i to zbog prejednostavnog predjela. 

Pripravu večere Ana je započela glavnim jelom nazvanim 'Mirjana'. Misteriozni naziv skrivao je prasetinu i teletinu, uz krumpir te grah salatu, a nakon priprave glavnog jela - Ana se bacila na 'Leonu' iza koje se skrivao desert. Gibanica s jabukama i sirom desert je koji je Ana spravila uz asistenciju svoje prijateljice Marije - i to nakon što je promijenila haljinu. Tijekom priprave deserta otkrila je da ima udvarača, a potom se okrenula predjelu - plati 'Ankici', koja je sadržavala razne suhomesnate proizvode. Kada je svoju večeru privela kraju, Ana i Marija dekorirale su stol, a potom se umirovljenica pripremila za doček gostiju. 

Ana Kovačić
Ana Kovačić FOTO: RTL

Ekipa se okupila kod Ane, a ona im je ponudila orahovaču, višnjevac, šljivovicu i jeger. Višnjevac je radila sama Ana, koja je na ekipu na prvu ostavila dojam stroge žene. Uskoro se dojam promijenio, a krenule su salve smijeha i dobrog raspoloženja. "Bila je kao da nas zna sto godina", jasan je bio Davor. 'Ankica' je uskoro ponudila predjelo sa suhomesnatim proizvodima. "Mogla se možda malo više potruditi, ali za njezine godine je ovo top", komentirao je Dean. "Malo prejednostavno", složila se Goranka. Domaćica je izrazila žaljenje što u predjelu nema špeka, no kandidati joj to nisu zamjerili. Nije joj Dean zamjerio ni ljuti feferon, zbog kojeg se preznojio. 

Uslijedilo je glavno jelo naziva - 'Mirjana'. Posvetila je taj naziv svojoj rođakinji, koja joj je pomogla oko priprave večere. "Dekorirano baš i nije bilo najljepše, mesa je bilo dosta na tanjuru", komentirala je Vlatka. "Dekoracija je mogla biti bolja, ali bilo je ok", dodao je Dean. "Komad teletine koji sam ja dobio nije se mogao pojesti", zaključio je. Ekipi je Ana bila poznata, a uskoro im je otkrila i otkud - iz showa 'Ljubav je na selu'. 

Ana Kovačić, Ljubav je na selu
Ana Kovačić, Ljubav je na selu FOTO: RTL

Uz čašicu prigodnog razgovora, Ana je stigla do deserta, ekipi je ponudila gibanicu. Priznala im je da joj je sestrična pomogla u pripravi deserta, što joj gosti nisu zamjerili. Provela ih je tijekom deserta Ana i kroz povijest svog nakita, a usto ih je nasmijala do suza. "Sredila sam se zbog kandidata, da budem lijepa, čista i da mi jedu", zaključila je domaćica. "Desert mi je bio ukusan, volim sir, jabuke malo manje, ali bilo je jako ukusno", pohvalila je Gordana gibanice. 

Za kraj - udijelila im je poklone s ručno rađenim detaljima, a ekipu je atmosferom oduševila. "Atmosfera je bila predobra", zaključio je Dean. No, ni tu nije bio kraj dobrom raspoloženju. Autolimar Mimi iz Garešnice zasvirao je ekipi za dobro raspoloženje. Iako Ana nije bila oduševljena prvom pjesmom, gosti su joj se rasplesali, a domaćica je na kraju večeri ipak bila zadovoljna i atmosferom i gostima. 

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!