Turistička vodičkinja Barbara Bachiocco otvorila je hvarski tjedan 'Večere za 5'. Simpatična domaćica ekipi je poslužila pravu mediteransku gozbu, a ona joj je donijela visokih 36 bodova. Najviše bodova Barbari je dao Zoran, a najmanje Sabina, koja se tijekom večeri profilirala kao zahtjevnija gošća.
Upravo će Sabina ugostiti protukandidate drugog dana hvarskog tjedna, a epizodu 24 sata prije gledatelji mogu pogledati već sada na streaming platformi Voyo.
Večeru je Barbara odlučila spraviti od sipe, grdobine, cherry rajčica, celera, crnih maslina, jagoda i jaja. Za početak, domaćica se prihvatila sipe i recepta koja se često jede u njezinoj rodnoj Italiji. Predjelo naziva Lito ide, mala dojmilo se protukandidata, posebno stoga što je Barbara, uz sipu, poslužila i carpaccio od lubina te kozice. Da Ni sve u lipoti, domaćica je pokušala ekipi dati do znanja glavnim jelom. Grdobinu je spravila na talijanski način, jednostavan i efektan. Uslijedila je priprava deserta - Šinjorina fina. Finu večeru je spravila, a potom se Barbara prihvatila aperitiva i dočeka gostiju. Ponudila je ekipi gin tonic od grejpa, a nakon što su nazdravili, Hvarani su otišli na predjelo. "Barbara je bila super na aperitivu, lijepo nas je ugostila", rekla je Manuela. "Gin tonic se služi kad je vruće i kad ne želiš razočarati", dodala je Sabina.
Predjelo s tri komponente prvo je stiglo pred kandidate. Sipa, lubin i kozice pravi su nagovještaj sjajne večere. "Predjelo je restoranski tip, nije inovativno. Focaccia je bila presuha, kozice nisu bile svježe", rekla je kritična Sabina. "Malo je čudna dekoracija, izduženo, ali lijepo. Svidjelo mi se sve, ali bih izdvojio kozice", dodao je Zoran. "Najbolja mi je bila sipa, to mi je bilo za deset", zaključila je Manuela.
Glavno jelo - Ni sve u lipoti, iduće je stiglo pred kandidate. Grdobina s krumpirima jelo je njezinog kraja, a ekipa je imala riječi hvale za Barbarinu grdobinu. "Barbi je sve super odradila, estetski je sve to lijepo izgledalo", rekla je Sabina. "Jelo od grdobine je bilo lešo s prilogom i meni se jako svidjelo", zaključio je Stjepan.
Šinjorina fina posljednja je stigla pred protukandidate. Lagani desert s voćem i kremom od vanilije ekipi se vizualno svidio. "Desert mora imati dušu. Bio je pretežak", poručila je Sabina. "Lagan desert s jagodama", ocijenio je desert Zoran. Nakon deserta, Barbara je ekipi udijelila i prigodne poklone - svoje crteže i vino. "Lijepa slika", komentirala je Sabina.
Iznenađenjima nije bio kraj nakon poklona, stigla je i glazba uživo. Svih su oduševili, a Barbara je time dobila i sjajan završetak svoje večere. Da je ekipa bila zadovoljna, pokazale su i ocjene. Stjepan je Barbari dao devet bodova: "Što se tiče večere, glavno jelo mi je bilo malo ljuto i zbog toga dajem devetku". Istu ocjenu udijelila je i Manuela: "Malo mi je nedostajalo soli, ali odlično je bilo sve".
"Moja ocjena za večerašnju večeru je deset, Barbara je sve pripremila vrhunski, po mome guštu, sve je bilo lijepo aranžirano i začinjeno, vina su bila lijepo uparena pa je to moja ocjena za večeras", poručio je, pak, Zoran. Najkritičnija je tijekom večeri bila Sabina, koja je Barbari dala osmicu. "Bilo je super, desert mi je bio prejak, a kozice malo nefriške", zaključila je Sabina.
'Večeru za 5' gledajte od ponedjeljka do petka u 17.45 sati na RTL-u, a ako želite 24 sata ranije doznati tko je napravio bolju večeru - omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!