Večera za 5

Irena uzela pobjedu nakon što je tijekom cijele večere žestoko kritizirala Tinu! Dala joj svega dva boda: 'Prvo jelo za nulu, glavno jelo užas, desert odličan'

Irena je pobjednica ovotjedne 'Večere za 5'

RTL.hr
23.02.2024 19:00

Pobjedu u ovotjednoj 'Večeri za 5' uzela je prodavačica Irena Lalin. "Prvi put da sam u nečemu pobijedila", sretno je uzviknula Irena! "Ja sam super kuharica, ali ljudi radije me zovite radi nekih drugih stvari nego radi kuhanja. Kolegice Slavonke, znajte da imate super kuharicu na delikatesi. Presretna sam što sam pobijedila da jednom u životu dokažem da ne treba imati vezu da bi pobijedio", zaključila je Irena.

A na posljednjem mjestu našla se pjevačica Tina Fain. Ugostila je ekipu posljednjeg dana zadarskog tjedna u 'Večeri za 5', a za svoju večeru dobila je 27 bodova. Kritike su se nizale tijekom večere, a najglasnija je bila Irena. Dala je Tini svega 2 boda. "Prvo jelo za nulu, glavno jelo užas, desert odličan", objasnila je dvojku. Povijesno mali broj bodova nisu slijedili ostali - Mirjana je dala Tini sedam, a Daniel osam bodova. Nikola je dao Tini 10 bodova, poručivši da je sve savršeno, sjajnog okusa.

Kandidati za glavnim jelom, Večera za 5
Kandidati za glavnim jelom, Večera za 5 FOTO: RTL

Pripravu večere Tina je započela desertom - 'Maritinom tortom'. Naziv je posvetila svojoj kćeri koja obožava palačinke. Torta od palačinki je prvo jelo koje je Tina odlučila spraviti, a potom se okrenula predjelu naziva 'Pirski pijat'. "To je kao na pirevima u Dalmaciji - francuska salata, pršut, sir", procijenila je Irena i bila je u pravu! Tina je spravila predjelo po uzoru na svadbene jelovnike. Upravo na svadbama Tina zarađuje za život i priznala je da na gažama najčešće jede predjela. Za kraj, domaćica je priredila glavno jelo - 'Laganu ljubičastu večeru'. Radilo se o hobotnici s krumpirima i povrćem, nakon čega se Tina okrenula pripremama za doček gostiju.

Prigodni aperitivi i raspoložena domaćica dočekali su ekipu posljednjeg zadarskog dana 'Večere za 5'. Za aperitive je Tina ponudila Danielu med i limun, a ostatku je preporučila domaći orahovac! "Domaćica mi se činila malo nervozna i pod stresom, ali dobro je odglumila! Limun i med su mi bili dobrog okusa, odgovaralo mi je i dobro me pripremilo za jelo", otkrio je Daniel. Irena je ocijenila da je bezalkoholni aperitiv za Daniela bio znak da se domaćica ulizuje ekipi. "Tresle su joj se ruke, a mislim i gaće", zaključila je Irena o Tini na aperitivu. 

Domaćica je uskoro ekipi ponudila predjelo 'Pirski pijat'. "Izgled predjela je bio običan, ništa posebno", zaključio je Daniel. Tina je ponudila ekipi i domaći kruh, koji je napravio njezin prijatelj. "Od predjela je bio pršut koji je bio užasan za žvakati. Francuska salata nije bila domaća, a ni pašteta od tune", nezadovoljna je bila Irena. "To bi i dijete znalo napraviti", zaključila je. 

Glavno jelo je uslijedilo - hobotnica s krumpirima. "Bila je mekana, kakva treba biti. Jelo je bilo malo neslano, ali sve u svemu dobro", komentirao je Nikola. "Nije dalmatinski napravljeno niti napravljeno po guštu. Zna se u Dalmaciji kako se hobotnica radi", komentirala je Irena. Kritizirala je domaćicu i za samim stolom. "Nije mi se pretjerano svidjelo, ništa više od ukusnog. Hobotnica bezlična, nije me impresioniralo", zaključio je Daniel.

Pobjednica Irena, Večera za 5
Pobjednica Irena, Večera za 5 FOTO: RTL

'Maritina torta' stigla je kao posljednje jelo dana. "Izgled je bio pristojan, čak jako lijep zbog šumskog voća", objasnio je Daniel. "Izgleda moćno, to nije Tinin izgled deserta, ne zna to ona posložiti", posumnjala je Irena u izgled deserta. "Desert je bio odličan", zaključila je Mirjana. Složila se s Irenom oko ocjene da Tina nije sama radila desert. "Desert je bio super, bio je sladak, malo čudno s palačinkama, nisam probao nikad tako nešto, ali bilo je super", zaključio je Nikola.

Domaćica je za kraj gostima udijelila promišljene personalizirane poklone. Tinin prijatelj Ivan bio je iznenađenje za kraj večere, ekipa je morala izrađivati torteline. Ni iznenađenjem gosti nisu bili oduševljeni pa se Tina našla na meti brojnih kritika. 

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!