U novom tjednu 'Večere za 5' kuhaju kandidati iz Varaždina i okolice. Prva na redu je Jelena Milec iz Cestice koja se bavi poljoprivredom te proizvodi niz vlastitih namirnica. U sretnom braku je 36 godina sa suprugom Stankom te imaju dvije kćeri i dva sina.
Sve namirnice koje će koristiti za kuhanje dolaze iz Cestice i želi prezentirati hranu Hrvatskog zagorja, a za sastojke svojih jela odabrala je: jaja, luk, racu, brašno, zelenu salatu, kravlji sir i vrhnje.
Jelena je počela pripremu večere od glavnog jela naziva "Domaća zagorska večerja", a riječ je o pečenoj raci koja je uzgojena na njezinom obiteljskom imanju. Preferira tradicionalnu kuhinju i svoje kćeri je odgojila da znaju i staro i novo.
"Mladi ljudi zanemaruju tradiciju zbog tempa koji je nabijen mladim ljudima pa mislim da nemaju toliko vremena za to, bude sve na brzinu", komentirala je Božena.
Dodala je da je prenosila svojoj djeci iskustvo koje je dobila od svoje bake i mame. "Nešto su pohvatali, nešto nisu, ovisno što im se svidjelo", rekla je.
Jelena je otkrila kako je usadila tradiciju u svoju djecu. "Na taj način da se po domaći hranimo, znači proizvodimo hranu i tu hranu jedemo. Imamo peć na drva, imamo i sve moderno, kako bih rekla, da ne ispadne da smo siromasi. Bogati smo duhom i tradicijom", ispričala je.
"Moramo upregnuti zajednički napor kako bismo tradiciju učinili živom. Jao, ovo zvuči kao politički govor", istaknuo je Jerko.
Nove epizode 'Večere za 5' dostupne su na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!