Večera za 5

Ovo je recept za Ivanin 'zmijski kolač': Svi ga žele isprobati!

Zmijski kolač Ivane iz 'Večere za 5' oduševio je kandidate i gledatelje. U nastavku donosimo recept

RTL.hr
29.09.2023 13:00

DESERT – SNAKE CAKE

Cheesecake od jagode

Za biskvit koricu:

 

  • 300 g plazma keksa
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • sok od dvije naradnže ili 150 ml kupovnog soka

 

PRIPREMA:

Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte 300 g mljevenog keksa i sok od naradnže. Izmiješajte da se lijepo sjedini. Smjesu stavite u kalup promjera 26cm i žlicom utisnite. Ostavite u hladnjaku dok pravite bijelu kremu.

Za bijelu kremu:

 

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mascarpone sira
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine s 50 ml vode

     

PRIPREMA:

Izmiješajte vrećicu želatine sa 50 ml vode i ostavite desetak minuta da nabubri.

Za to vrijeme umutite slatko vrhnje u jednoj posudi.

U drugoj posudi umutite mascarpone sir sa šećerom pa dodajte kiselo vrhnje.

Spojite umućeno slatko vrhnje sa mascarpone smjesom.

Želatinu rastopite, ja sam na pari, može i u mikrovalnoj.

Od fila uzmite dvije-tri žlice pa sipajte u rastopljen želatin. Izmiješajte pa tek onda dodajte u fil. Opet dobro izmješajte ili mikserom umutite.

Sipajte kremu preko keks korice, lagano poravnajte da u filu ostanu sitne rupice.

Vratite u hladnjak dok pripremate vočni dio.

Za crveni nadjev/voćni dio

 

  • 300 g voća po želji (u mom slučaju jagode)
  • 300 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 vrećica želatine sa 50 ml vode

 

PRIPREMA:

Izmiksajte voće štapnim mikserom pa stavite u lončić, dodajte vodu i šećer. Kuhajte deset minuta, miješajte da se podigne pjena koju ćete žlicom skinuti. Dok voće kuha rastopite želatinu kao i za bijeli fil.
Lagano ga umešajte u skuhano voće (nije više na ringli), ostavite da se prohladi desetak minuta pa ga sipajte preko bijelog fila. Pošto je još vruć sipajte ga lagano.

Poslije nekoliko sati u hladnjaku, torta se fino stisne i spremna je za posluživanje. Dobar tek!

 

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.