Večera za 5

Slažete se s time? Pravi zagorski štrukli su pečeni i slani

Jelena je za desert odlučila pripremiti zagorske štrukle, a istaknula je da se oni peku i da su slani

RTL.hr
18.09.2023 18:15

Jelena je nakon glavnog jela pripremala desert naziva Težački desert", a kandidati nisu mogli shvatiti po sastojcima o čemu je riječ. 

"Ne znam, jednostavno ne znam", istaknula je Božena. 

"Nemam pojma", rekao je Božidar i počeo se smijati. 

"Težački desert znači da nakon njega možemo ići rušiti šumu, recimo. Mislim da će to biti težak desert, 30, 40 deka sigurno", komentirao je Božidar. 

Riječ je o zagorskim štruklima. "Pravi zagorski štrukli, ne kažem da drugi nisu pravi, kako je mene mama učila, su pečeni. To se odmah zna čim se kaže krušna peć. Znaš da je krušna peć bila u zagorju i ondje su pečeni", ispričala je Jelena. 

Jelena Milec, Večera za 5
Jelena Milec, Večera za 5 FOTO: RTL

Onda je otkrila i da su kod nje štrukli uvijek slani. "Nikad šećer, bio je preskup. I danas su konačno shvatili da nije zdrav", objasnila je Jelena. 

Božena je otkrila da najviše na svijetu voli slane štrukle. "I to po receptu svoje bake", istaknula je. 

Jelena se nije zamarala hoće li kandidate razočarati što desert nije sladak. "Želim prezentirati definitivno kulturološko jelo Hrvatskog zagorja koje polako izumire. I mene vam to previše ne brine. Meni je to dobro, jestivo je i rijetko se jede. Ne patim od ocjena i komentara niti od ičega", ispričala je. 

Jerko je rekao da ne zna treba li desert biti sladak, a uvjeren je da nije do sada jeo desert koji nije sladak. 

"Neću se razočarati ako desert ne bude sladak, bitno da je fino pripremljen i s puno ljubavi", rekla je Stela. 

Jelena je na kraju pripremila predjelo naziva "Šumske radosti" u koji idu mladi luk, vrganji i jaja. 

Nove epizode 'Večere za 5' dostupne su na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!