Večera za 5

Želite pripremiti prave zagorske štrukle? Jelena je s nama podijelila svoj recept

Jelena je pokazala kandidatima i gledateljima što su pravi zagorski štrukli, a mi vam donosimo njezin recept

RTL.hr
19.09.2023 16:00

Jelena je otvorila novi tjedan 'Večere za 5', a pripremala je desert naziva "Težački desert". Riječ je o zagorskim štruklima. 

"Pravi zagorski štrukli, ne kažem da drugi nisu pravi, kako je mene mama učila, su pečeni. To se odmah zna čim se kaže krušna peć. Znaš da je krušna peć bila u zagorju i ondje su pečeni", ispričala je Jelena. 

Večera za 5
Večera za 5 FOTO: RTL

Onda je otkrila i da su kod nje štrukli uvijek slani. "Nikad šećer, bio je preskup. I danas su konačno shvatili da nije zdrav", objasnila je Jelena. 

Kandidatima se desert svidio, ali su imali problem kod jedenja jer su rezali štrukli. Jelena je objasnila da se trebaju jesti rukama i da im zato nije dala nož.

Večera za 5
Večera za 5 FOTO: RTL

Jelenin recept za prave štrukle saznajte u nastavku: 

Od 0.5 kg brašna, 3-4 žlice ulja, vode i soli zamijesite glatko tijesto i ostavite ga počivati poklopljenog toplim poklopcem 15 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev od 1 kg svježeg kravljeg sira, 4 dcl domaćeg vrhnja, 2-3 jaja i soli.

Razvucite tijesto rukom što tanje, poprskajte maslacem ili uljem, razmažite nadjev i savijte do polovice s jedne strane prema sredini, te drugu polovicu s druge strane prema sredini, tako da se dobiju dvije štrudle koje se drže zajedno. Režite ih u štrukle tanjurićem, stavljajte u cimplet, premažite vrhnjem i pecite na 200. Pečene sirne zagorske štrukle poslužite tako da se dva drže zajedno, zato se i zovu težački štrukli.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i RTL-ovoj streaming platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!