Život na vagi

Ovako je Irena izgledala prije 'Života na vagi', a ovako danas: 'Divim se sama sebi'

Irenu iz 'Života na vagi' čeka još jedna operacija koljena, a onda, kako je rekla za RTL.hr, su joj sve mogućnosti otvorene!

RTL.hr
24.06.2024 19:00

Irena Pušec veliki je borac, a sudjelovanjem u 'Životu na vagi' je ostvarila svoj najveći cilj i poboljšala zdravlje.  Naime, Irena je majka, baka i supruga, a u kuću je ušla s 169,9 kilograma zbog kojih se teško kretala. 

"Kilogrami su se nakon trudnoće nagomilavali, bole me i fizički i psihički. Ne mogu ništa s tim nogama i kilogramima. Svaki posao mi je težak. Ne osjećam se kao normalna osoba, ne mogu se pokrenuti i to me sve psihički ubija", rekla je Irena na prvom vaganju, a otkrila je kako je čak zbog njih dobila i otkaz. 

Irena Pušec, Život na vagi
Irena Pušec, Život na vagi FOTO: RTL

"Najveći problem je u koljenima i nogama. Prve tegobe počele su u radnom odnosu, radila sam težak fizički posao, puno čučnjeva i hodanja po stepenicama. Više nije išlo, kilogrami su se nakupljali. Da nemam toliku kilažu, mislim da bi bilo uredu. Otprilike 40-50 kilograma dobila sam u roku od dvije do tri godine", otkrila je Irena na pregledu u bolnici, a čak je i liječnica bila vrlo zabrinuta. 

"Rekla bih da je stanje vrlo ozbiljno. Zbog njezine debljine, hod je vrlo nespretan i nezgrapan. Ne može čučnuti. U slučaju da ne promijeni životne navike, vreba je čitav niz opasnosti. Gubitak ravnoteže tijela i gubitak normalne posture", rekla je tada liječnica. 

U 'Životu na vagi' je naporno trenirala i nije odustala, a na finalnom je vaganju vaga pokazala 138,8 kilograma što znači da je izgubila 32,1 kilograma.  Time je smanjila tjelesnu masu za 18,3 posto. 

Irena Pušec
Irena Pušec FOTO: Privatna arhiva

Toliko gubitak kilograma za nju je bio prekretnica i u stvarnom životu. 

Prošle je godine nakon 'Života na vagi' otišla sa suprugom na more. To ju je iznimno razveselilo jer dugo nije išla na odmor, a u siječnju je otkrila kako je pokušala ponovno raditi, no zbog koljena i dalje nije mogla. 

"Jedan dan sam išla na posao kod svoje sestre: ima svoj vešeraj, ali još uvijek koljeno ne da. Još ću malo pričekati da koljena sredim. Što se tiče zdravlja, OK sam. Stavila sam svoje zdravlje na granicu na koju nisam mislila da budem tako da su sada samo koljena problem", rekla je tada Irena za RTL.hr. 

Irena Pušec
Irena Pušec FOTO: Privatna arhiva

Sada je Irena napravila korak dalje i obavila operaciju koljena, a operacija drugog koljena je čeka za pet mjeseci. "Zbog operacija sam svakako morala skinuti kilograme. Trideset kilograma sam skinula nakon showa, nisam imala više toliko vode u tijelu i nisam imala problema s disanjem, krvna slika je super, nemam nikakvih problema, kao niti problema s tlakom. Nastavljam dalje svoj put, trenutačno pijem puno vode, hranim se puno zdravije, a prehrana mi se bazira na juhama i varivima", naglasila je. 

"Kad oba koljena riješim, sve su nam mogućnosti otvorene. Dan danas ne mogu pojmiti da sam uopće dobila šansu sudjelovati u showu. Uvijek se divim sama sebi, da nisam sudjelovala i pokrenula se znam da od mene ne bi bilo nikave koristi, sad sam i veselija i svi su drugačiji prema meni", zaključila je.

Osmu sezonu 'Života na vagi' gledajte od jeseni - samo na RTL-u!