Život na vagi

Trenerica Mirna o čestom problemu kod gubitka kilograma: 'Ništa nije vrijedno vašeg mira i zdravlja'

Mirna je objasnila zašto neki ljudi ne uspijevaju smršavjeti

RTL.hr
11.09.2023 09:15

Trenerica 'Života na vagi' Mirna Čužić otkrila je jednog od glavnih neprijatelja mršavljenja. 

"Stres podiže razinu kortizola u tijelu i ometa gubitak kilograma. Kortizol stimulira metabolizam masti i ugljikohidrata stavarajući 'nalet energije' u tijelu. Taj proces je bitan za situacije u kojima se nalazite u opasnosti, ali ako ste stalno u 'fight or flight' stanju, povećava vam se apetit. Tada žudite za slatkom, slanom i/ili masnom hranom koja vam pruža instant zadovoljstvo. Nastojte smanjiti razinu stresa svakodnevno boravkom u prirodi, meditacijom, čitanjem dobre knjige, šetnjom... Ništa nije vrijedno vašeg mira i zdravlja", poručila je Mirna koja je pozirala uz slapove rijeke. 

Mirna Čužić, Život na vagi
Mirna Čužić, Život na vagi FOTO: RTL

Također je objavila video u kojem je pokazala kako vježba uz pomoć lopte i dala je savjet svojim pratiteljima oko treninga. 

"Odaberi nekoliko vježbi za cijelo tijelo i uvedi tu rutinu svako jutro. Bit će teško na početku, ali disciplina se trenira isto kao i tijelo. Jednom kad stvoriš naviku, sve će postati lakše i uživat ćeš u rezultatima. A hormoni sreće nakon treninga... nećeš više posezati za hranom već ćeš postati ovisnik o treningu'", objasnila je Mirna. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

'Život na vagi' gledajte na RTL-u i RTL-ovoj streaming platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji, i to bez reklama! Više doznajte na voyo.hr.