Novosti
Joanna Pacula: Poljska ljepotica s velikim glumačkim apetitom
RTL

Može se pohvaliti titulom jedne od najljepših žena svih vremena

Joanna Pacula: Poljska ljepotica s velikim glumačkim apetitom

Rođena u Poljskoj 1957. godine, Joanna je započela glumačku karijeru u rodnoj zemlji, a pravi je uspjeh na ekranima doživjela u SAD-u 80-ih i 90-ih, kada je ujedno proglašena i jednom od najljepših žena svijeta.

Diplomirala je 1979. na glumačkoj akademiji Aleksander Zelwerowicz, a počela je sa Shakespearovim predstavama „Romeo i Julia“ i „Otelo“ i „Kako vam drago“. Jednako je uspješna bila u filmovima poljskih i rumunjskih redatelja.

Tijekom objave vojnog zakona u Poljskoj 1981. godine od strane komunističkih vlasti, Pacula se zatekla na odmoru u Parizu. Odlučila je tamo ostati, a ubrzo je postala djevojka redatelja Romana Polanskog, koji ju je pogurao u smjeru modela ubrzo nakon što se preselila u SAD. Bila je na naslovnici časopisa Vogue, a upravo ju je Polanski preporučio za glavnu ulogu u filmu „Gorky Park“ iz 1983., što je naposljetku bila njezina prva glavna uloga. Pacula se još jednom pojavila na naslovnici Voguea, a časopis FHM ju je stavio na deveto mjesto liste 100 najseksi žena svih vremena. Također, časopis People ju je 1990. godine proglasio jednom od 50 najljepših ljudi na svijetu.

Nakon toga su uslijedile brojne uloge u američkim serijama i filmovima, poput drame o holokaustu „Escape from Sobibor“, „The Kiss“, „E.A.R.T.H. Force“, te serije „The Colony“. U filmu „Označen za smrt“ iz 1990. godine, glumila je stručnjakinju za jamajčanski vudu i bande. Dvije godine kasnije u talijanskom erotičnom trileru „Husband and Lovers“ utjelovila je preljubnicu slobodnog duha. Zbog naglaska, utjelovila je rusku znanstvenicu u filmu „Virus“ iz 1999. godine. Joanna trenutno živi u južnoj Kaliforniji.

Joannu Paculu gledajte u akcijskom filmu "Označen za smrt" u subotu u 2:10 sati na RTL-u.

Reci što misliš!