Novosti
RTL Danas proslavio šesti rođendan!
RTL

Središnja informativna emisija

RTL Danas proslavio šesti rođendan!

Dana 24. listopada 2010. godine u 18 sati i 30 minuta iz zagrebačkog studija u Krapinskoj ulici s emitiranjem je počela nova informativna emisija koja se kroz godine etablirala kao središnje mjesto informiranja o najvažnijim vijestima dana - od najnovijih političkih zbivanja do aktualnih društvenih događanja.

“Kao središnja informativna emisija gledateljima svakog dana u 18:30 donosimo samo objektivne i provjerene informacije, a vjernost naših gledatelja najbolji je rođendanski poklon za RTL Danas!”, kazao je povodom proslave Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

RTL Danas je prije pet godina označio novu fazu u radu Informativnog programa koji danas čine i RTL Vijesti  u 16.30 te  RTL Direkt u 22.15. Tijekom šest godina RTL-a Danas emitirano je 2190 emiisja, a od travnja 2016. u uredničku i voditeljsku fotelju sjela je Mirjana Hrga. Vrsna reporterka i urednica koja je televizijsko novinarsko iskustvo stjecala u eminentnim televizijskim kućama u regiji u gotovo sat vremena središnje informativne emisije vodi gledatelje na mjesto događaja koji određuju život Hrvatske, dok je vikend izdanje RTL-a Danas u rukama omiljene RTL-ove urednice i voditeljice Ane Brdarić Boljat.

Kroz godine je prepoznat i nagrađen trud i rad cijele ekipe Informativnog programa, od reportera, preko snimatelja, do voditelja i urednika. Posljednje u nizu priznanja su Liderova nagrada ’Hrvoje Mateljić’ za najbolji gospodarski prilog 2015. godine, koja je otišla u ruke reporteru Borisu Miševiću, nagrada za najbolji snimateljski prilog, koju je, povodom Svjetskog dana slobode medija, dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo, pripala je cijeloj snimateljskoj ekipi RTL-a, a reporter Hrvoje Krešić dobitnik je HND-ove nagrade za televizijsko novinarsto za 2015. godinu. Iz sati i sati provedenih na terenu proizišao je prvi dokumentarni film u produkciji RTL-ove ekipe Informativnog programa, `Antonia Bilić - Nestali osmijeh`, a ista je ta ekipa pokrivala sve najvažnije događaje u zemlji i svijetu u proteklih šest godina – od političkih previranja, izbora novih vlada i nove Predsjednice, poplava u Slavoniji i izbjegličke krize, do posjeta pape Benedikta Hrvatskoj, puštanja na slobodnu generala Gotovine i specijalne emisije povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju kojom je, tijekom sedmosatnog programoma uživo pod nazivom „Dobro došla Hrvatska“, iz četiri grada, Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, nadmašila konkurentske televizije.

Tijekom godina redizajniran je i vizualni identitet emisije, a posljednja faza rebrendiranja Informativnog programa je novi set u studiju iz kojeg se prikazuje RTL Danas. Opremljen je dvama interaktivnim LED videozidovima s najnovijim ultraHD i ultra-bright tehnologijama, ukupne površine 15 četvornih metara. Panoramska pozadina seta izrađena je jedinstvenom tehnikom koja do sada nije korištena na našim prostorima, prosvjetljavanjem ciklorame LED ekranima, što cjelokupnom setu daje dinamičan izgled. Za izradu namještaja na setu korišten je potpuno novi kompozitni materijal koji još nije korišten za televizijske scenografije.

Najvažnije događaje dana i dalje gledajte u RTL-u Danas, svakog dana točno u 18.30 sati!

Izdvojeno

Reci što misliš!