Novosti
Za njim žene uzdišu: najbolji romantični filmovi Matthewa McConaugheya

TOP 5!

Za njim žene uzdišu: najbolji romantični filmovi Matthewa McConaugheya

Američki glumac imao je dugačak put na kojem je od nestašnog dječaka postao zvijezda sa zavidnom karijerom nagrađenom Oskarom.

Glumac Matthew McConaughey u vrlo kratkom vremenu stekao je ogromnu popularnost, i to s razlogom jer su njegove uloge zadivile svakoga tko je odgledao neki njegov film. 

Radio je punom parom, snimio velik broj filmova, a okušao se i kao redatelj. Zanimljivo je da je duže vrijeme bio prepoznatljivo lice romantičnih komedija, da bi ulogom u filmu 'Sahara' dobio status odličnog akcijskog glumca.

Izabrali smo njegovih pet najboljih romantičnih filmova koje pamtimo!

Vjenčanje iz vedra neba

Romantična komedija "Wedding Planner" predstavila je slavnu J. Lo kao šarmantnu junakinju suvremenih ljubavnih filmskih priča. Jennifer Lopez za ovu je ulogu dobila gotovo 13 milijuna dolara. Iako je bila uspješna u kinima, kritičari su je dočekali s nešto manje oduševljenja. Dvije godine kasnije punila je kina još jednim filmom istog žanra, ali još uspješnijim na blagajnama - "Maid in Manhattan". Iako filmom dominira prelijepa glavna glumica, ženski dio publike neće ostati imun na šarm zgodnog Matthewa McConaugheya.

Sve moje bivše

Ovoga puta on se pojavljuje u ulozi vječnog neženje kojem u posjet stižu tri duha. Connor Mead (McConaughey) je slavni fotograf s neslavnom reputacijom kratkih veza u kojima pričeka da se djevojke zaljube u njega, a onda ih ostavi. Njegov brat Paul (Meyer) uskoro se ženi, a Connor, vječiti neženja, misli da je to tragična pogreška. Upravo iz tog razloga Connor pokušava odgovoriti Paula od vjenčanja i čini se da je vrlo blizu uspjehu. Međutim, noć prije vjenčanja, Connora posjećuje troje duhova koji ga odvode u njegovu prošlost, sadašnjost i usamljenu budućnost.

Nije zlato sve što sja

Kate Hudson i Matthew McConaughey su zajedno u ovoj romantičnoj komediji o bračnom paru koji pokušava obnoviti ljubavni žar dok traži davno izgubljeno blago iz 18. stoljeća. Film je nominiran 2008. godine za nagrade Golden Trailer te Teen Choice.

Kako se riješiti frajera u 10 dana

Kate Hudson i Matthew ponovno su zajedno u još jednoj romantičnoj komediji!

Benjamin Barry (Matthew McConaughey) je marketinški stručnjak koji se natječe s dvije kolegice oko dobivanja velike kampanje. S njima se okladi da je posao njegov ako uspije u roku od deset dana zavesti ženu koju one odaberu. Kolegice se lukavo odluče na prekrasnu novinarku Andie (Kate Hudson), koja izgleda kao tvrd orah. Istovremeno, Andie radi na priči o tome kako se riješiti muškarca u roku od deset dana - uspije li to izvesti, šef joj je obećao povjeravati ozbiljnije zadatke pisanja o zahtjevnijim temama. Početna faza izlazaka ni inače nije laka, no skriveni planovi oboje uključenih ovu će vezu učiniti još neobičnijom. Naravno, velike zasluge filmova kvalitativnog i tržišnog uspjeha svakako ima sjajan vodeći glumački par. Svi će se muškarci rado poistovjetiti s Matthewom McCounagheyem, maštajući o prelijepoj Kate Hudson, a vjerujemo da ni djevojke neće imati ništa protiv zamišljajući obrnuti aranžman.

Kod kuće je najljepše

Zamotan u kvazisociološku brigu o činjenici da je sve više 35-godišnjih momaka koji žive s roditeljima, "Kod kuće je najljepše" zapravo je klasična romantična komedija s dramaturškom šablonom ljubav-tajna-ljutnja-ljubav.

Tripp (McConaughey) je 35-godišnjak koji još uvijek živi s roditeljima, očekuje da mu mama Sue (fenomenalna Kathy Bates) kuha, čisti, pere i pegla, a tu situaciju koristi da se izvuče iz ljubavnih veza kad postanu ozbiljne. No Trippovim je očajnim roditeljima dozlogrdilo u kući imati bebu na pragu četrdesetih pa angažiraju djevojku iz snova - Paulu (Sarah Jessica Parker) da ga zavede. Razmaženi sinčić odmah 'pada' na Paulin šarm i brojne talente, ali ubrzo posumnja da su mu roditelji smjestili.

Lakogledljiva romantična komedija redatelja Toma Deya, rađena je po scenariju Toma J. Astlea i Matta Embera s Matthewom McConaugheyem i Sarah Jessicom Parker, koja se nakon uloge Carrie iz 'Seksa i grada' izgleda 'pretplatila' na uloge sinovljevih djevojaka.

Film 'Vjenčanje iz vedra neba' ne propustite pogledati u 14:10 sati na RTL-u!

 

 

Izdvojeno

Reci što misliš!