Novosti
Evo što vam donosi specijalno nedjeljno izdanje RTL Direkta

LOKALNI IZBORI!

Evo što vam donosi specijalno nedjeljno izdanje RTL Direkta

U nedjelju, 21. svibnja građani Hrvatske izlaze na lokalne izbore koji će se pratiti kroz proširena izdanja informativnih emisija, specijalnu izbornu emisiju, analize, gostovanja i javljanja s terena.

Informativno poslijepodne na RTL-u počinje već izvanrednim vijestima, i to u 12:30 te u 14:30, a nastavlja se RTL Vijestima u 16:30 te središnjom informativnom emisijom RTL Danas u 18:30, koja donosi iscrpniju analizu izbornog dana, javljanje iz svih većih izbornih stožera, kao i s birališta te prostorija Državnog izbornog povjerenstva.

“Cilj nam je brzo i informativno prolaziti kroz prve rezultate lokalnih izbora uz glavne aktere kao goste. Očekujem vrlo argumentiranu i živu raspravu sugovornika uz izlazne ankete i reakcije na njih s terena”, kazala je voditeljica Ana Brdarić Boljat, koja će s Damirom Gregoret voditi specijalnu izbornu emisiju. One će ugostiti RTL-ove izborne analitičare, Božu Skoku i Krešimira Macana, a u interpretaciji rezultata izbora pomoći će ankete, 3D prikazi, izjave glavnih aktera te javljanja iz glavnih stožera. Već u 19 sati RTL će donijeti rezultate izlaznih anketa.

“Lokalni izbori su uvijek, uz ostalo, svojevrstan test na kojem stranke vide kako stoje na terenu, a ove godine o rezultatima bi mogli ovisiti čak i to hoćemo li ponovno na prijevremene izbore. HDZ, odnosno Andrej Plenković prije svega, treba dokazati snagu, a ako u tome ne uspije mnogi bi mu mogli početi okretati leđa. Ne samo partneri van stranke nego najviše upravo unutar HDZ-a. U tom je kontekstu Zagreb pod posebnim povećalom; Drago Prgomet kao službeni kandidat i samostalna kandidatura Brune Esih koja je u Sabor ušla na listi HDZ-a, a sada je s njima u direktnoj borbi u kojoj je na svoju stranu privukla i bivšeg člana Predsjedništva HDZ-a Zlatka Hasanbegovića. Još uvijek svježi čelnik oporbe Davor Bernardić nije uspio konsolidirati stranku, iako je rejting SDP-a nešto narastao, već neko vrijeme nije na zavidnoj razini, a i u kampanju su krenuli poprilično mlako, kao da kreću u unaprijed izgubljenu bitku. Pitanje je kako će se ponovni razvod s HDZ-om reflektirati na rezultate MOST-a, posebno će biti zanimljiv Metković u kojem HDZ-u rejting izuzetno raste. Uz to, ostaje pitanje je li se razlaza partnera na vlasti na državnoj razini slučajno dogodio uoći lokalnih izbora ili dijelom i baš zbog toga. Tako da je odgovor apsolutno da, važniji su nego inače i utjecat će na daljnji razvoj situacije na političkoj sceni”, kazala je Gregoret i dodala da će RTL na izborni dan izlazne ankete za četiri velika grada, Zagreb, Split, Osijek i Rijeku, prezentirati u 19 sati.

RTL Direkt, urednika i voditelja Zorana Šprajca iznimno će ići u nedjelju, a također će imati produženo trajanje te će analitičari Macan i Skoko analizirati prve službene rezultate lokalnih izbora.

Ne propustite biti uz RTL u nedjelju, 21. svibnja i prvi doznajte kako je Hrvatska glasala.

Izdvojeno

Reci što misliš!