Novosti
Leon Lučev: 'Volio bih da film dobije Oskara!'
Igor Kralj/PIXSELL

POTPUNO ISKRENO!

Leon Lučev: 'Volio bih da film dobije Oskara!'

Kazališni i filmski glumac, koji je popularan po mnogobrojnim ulogama među kojima je i uloga Pravdana Kneževića mini serije „Zločini na Jadranu“, otkrio je svoja očekivanja nakon svjetske premijere novog filma, ali i kako mu je bilo raditi s odličnom glumačkom ekipom.

Svestrani kazališni i televizijski glumac, Šibenčanin Leon Lučev, svoju je kreativnost pretočio u brojne poslovne angažmane, među kojima je, kao trenutno najvažniji, igrani film „Muškarci ne plaču“. Film prikazuje grupu veterana triju zaraćenih vojski s područja bivše Jugoslavije, te promišlja mogućnost praštanja drugima, koje se može dogoditi tek onda kada oprostimo sebi samima.

Najnoviji dugometražni film redatelja i scenarista Alena Drljevića, uvršten je u 52. Međunarodni filmski festival u Češkoj u Karlovym Varyima, koji će se održati od 30. lipnja do 8. srpnja, a glumac Lučev bi najsretniji bio kad bi taj film dobio Oskara.

„Ovo je film u koji sam iznimno vjerovao. I zbog scenarija koji je sjajan, zbog Alena Drljevića, koji nam je dao ogromno povjerenje u kreiranju likova, zbog sjajnih kolega s kojima je bilo iznimno dijeliti ljubav prema umjetnosti, te istu kvalitetu zajedničkog posvećivanja i odgovornosti kako jedni do drugih, tako i do teme kojom se film bavi. Iz perspektive predivnih iskustava i sjećanja na stvaranje filma, mogu reći da mi je drago što mu je ostvarenje na Festivalu Karlovy Vary i volio bih da ovaj film dobije Oskara“, izjavio je hrvatski renomirani glumac za Dnevni avaz.

Glumca Leona Lučeva, ne propustiti pogledati u ulozi Pravdana Kneževića, kriminalističke mini serije „Zločini na Jadranu“, koji je na rasporedu u 20:20 sati, na RTL-u!

Izdvojeno

Reci što misliš!