Novosti
Jeste li primijetili da s nekih mjesta nikako ne možete otići?

Večeras u 00:40!

Jeste li primijetili da s nekih mjesta nikako ne možete otići?

Pogledajte odličan napeti psihološki triler majstora režije Martina Scorsesea u kojem Leonardo DiCaprio vrhunskom glumom opet dokazuje zašto je najtraženiji glumac Hollywooda.

Godina je 1954. Viši policijski dužnosnik Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) i njegov partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) odlaze u Ashecliffe bolnicu za psihičko oboljele kriminalce, na otoku Shutter. Zadatak im je istražiti nestanak pacijentice Rachel Solondo (Emily Mortimer), koja je osuđena zbog utapljanja svoje troje djece. Kada istražitelji odluče otići, u tome ih spriječi oluja te su prisiljeni ostati na otoku još nekoliko dana. Za to vrijeme nastavljaju s istragom, a Teddy odmah primijeti da je osoblje bolnice krajnje nekooperativno. Glavni liječnik John Cawley (Ben Kingsley) odbija mu uručiti dosjee pacijenata, a dr. Sheehan, koji je liječio Solando, otišao je na odmor odmah nakon nestanka pacijentice. Jednako tako, policajcima je zabranjen pristup na odjeljenje C te im je rečeno da je svjetionik na otoku već bio pretražen te da nemaju što tamo raditi.

„Otok Shutter“ je nastao prema predlošku Dennisa Lehanea i nije mogao dospjeti u ruke boljem filmašu od Martina Scorsesea.

Psihološki triler, smješten na otok s kojeg nema bijega, u tmurnu bolnicu, idealno je okružje za horor film pa, uz neobjašnjiv misterij, koji je vodilja filma, niti taj aspekt nije odbačen, već je prisutan čitavo njegovo trajanje. U svakom slučaju, radi se o još jednom remek-djelu jednog od najutjecajnijih filmaša u povijesti, u kojem uz DiCaprija uloge tumače Ben Kinglsey i Max von Sydow, zaista stvoreni za uloge koje im je namijenio Scorsese.

Vrhunski triler "Otok Shutter" gledajte večeras u 00:40 na RTL-u.

 

Izdvojeno

Reci što misliš!