Novosti
Sve što trebate znati o emisiji ‘’Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar’’!
Channel 4

POPULARNI KULINARSKI SHOW

Sve što trebate znati o emisiji ‘’Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar’’!

Nagrađeni i najpoznatiji britanski natjecateljski kulinarski show bira najbolje strastvene amaterske slastičare, koje pratimo kroz uspone i padove. Bez obzira odakle dolaze i čime se bave, svima je zajedničko jedno – uživaju u pravljenju vrhunskih slastica!

Donosimo vam najzanimljivije činjenice o popularnom kulinarskom showu!

1. Emisija je nastala na temelju seoskih natjecanja u izradi raznih kolača. Producentica emisije, Anna Beattie, smatrala je kako su navedena natjecanja dovoljno zanimljiva da mogu uspjeti i na televiziji.

2. U show se mogu prijaviti svi zainteresirani – osim profesionalnih kuhara i slastičara! Show je namijenjen isključivo amaterima.

3. Prijave za show vrlo su dugotrajne i podijeljene su u nekoliko faza. Prijava započinje ispunjavanjem prijavnice, zatim slijedi 45-minutni telefonski intervju na kojem kandidati moraju ukratko objasniti nekoliko jednostavnih recepata. Iduća je faza intervju u Londonu na koji moraju ponijeti nekoliko kolača koje su prethodno sami ispekli. Na kraju slijedi razgovor s psihologom kako bi se utvrdilo može li kandidat podnijeti stres koji donosi snimanje.

4. Emisija se snima 10 tjedana, a na malim ekranima kreće s emitiranjem tek nakon što je sav material snimljen. Kandidati ne snimaju tijekom tjedna kako bi mogli neometano odlaziti na posao, no zato svaki dan na setu vikendom traje po 16 sati!

5. Kandidati sami plaćaju namirnice koje koriste, što može biti prilično skupo ako u obzir uzmemo činjenicu da je za svaku slasticu potrebno 15-20 sastojaka. No čini se kako je sve to mala cijena u usporedbi s titulom najboljeg britanskog slastičara koju osvaja najbolji od njih!

6.  Za razliku od sličnih emisija u kojima se kandidati na razne načine moraju snalaziti ako zaborave neki sastojak, u ovom showu to nije velik problem. Producenti su osigurali pomagača koji je spreman u svakom trenutku odjuriti u lokalni supermarket i nabaviti namirnicu za koju kandidati ustanove da im nedostaje.

7. Sve se posuđe pere ručno jer producenti smatraju kako bi ih buka perilice ometala tijekom snimanja. No suđe ne peru natjecatelji, nego dodatni radnici koji su zaposleni samo u tu svrhu.

8. Producenti od početka potiču kandidate da budu pošteni i korektni jedni prema drugima. Prvu večer svi zajedno odlaze na večeru, odsjedaju u istome hotelu, pa prijateljstva koja se izrode ih showa nisu rijetkost.

Omiljeno kulinarsko natjecanje ’Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar’’ gledajte od utorka do četvrka u popodnevnom terminu na RTL-u.

Izdvojeno

Reci što misliš!