Novosti
Sve što niste znali o američkoj antiratnoj seriji iz 1972. godine

M*A*S*H NA RTL KOCKICI

Sve što niste znali o američkoj antiratnoj seriji iz 1972. godine

Film M*A*S*H nastao je prema romanu Richarda Hookera 1970 godine. Nakon dvije godine ovaj film postaje inspiracija Larryju Gelbartu, koji odlučuje stvoriti seriju.

Serija se bavi  timom američkih doktora i pomoćnog osoblja, koji su ostali zarobljeni i Južnoj Koreji za vrijeme Korejskog rata. Kako bi si skratili vrijeme i zaboravili na strah, američki tim pokušava pronaći neki izvor zabave. Donosimo vam zanimljive činjenice koje možda niste znali ovoj fantastičnoj seriji.

1. Serija se počela emitirati 17. 9. 1972. godine na CBS-u i trajala je do 28. 2.1983. godine. Završna epizoda bila je ujedno i najgledanija u povijesti američke televizije. Serija je imala 11 sezona i ukupno 251 epizodu.

2. M.A.S.H. je kratica za “Mobile Army Surgical Hospital”

3. U jedanaest godina serija je bila nominirana u 150 kategorija za mnogobrojne prestižne nagrade. Osvojila je 60 nagrada, a neke od značajnijih su čak osam Zlatnih globusa i sedam Emmyja.

4. Glumci Gary Burghoff, Timothy Brown, John Fujioka i Corey Fisher, koji se pojavljuju u seriji, glumili su i u istoimenom filmu.

5. Robert Altman, redatelj filma, mrzio je televizijsku seriju koja se temeljila na njegovom filmu.

Legendarnu humorističnu seriju “M*A*S*H” pratite od ponedjeljka do petka na RTL Kockici u 21:35.

Izdvojeno

Reci što misliš!