Novosti
Holivudske glumice pridružile se kampanji kojom se promiče kvalitetno obrazovanje djevojaka
InStyle

ZABRINJAVAJUĆE BROJKE

Holivudske glumice pridružile se kampanji kojom se promiče kvalitetno obrazovanje djevojaka

Nedavno je u javnost izašao nevjerojatan statistički podatak – 130 milijuna djevojaka diljem svijeta nema pristup odgovarajućem obrazovanju!

Riječ je o mladim djevojkama iz svih dijelova svijeta kojima je obrazovanje uskraćeno iz različitih razloga – jednostavno si ne mogu priuštiti odlazak u školu zbog nedostatka novčanih sredstava ili zbog obiteljskog nasilja i dogovorenih brakova nemaju nikakav pristup znanju niti mogućnost slobodnog odabira.

Tim je mladim ženama oduzeto osnovno ljudsko pravo na dostojanstvo te razvijanje vlastitih potencijala.

Humanitarna organizacija One pokrenula je kampanju ''Girls Count'', a cilj je osigurati novčana sredstva za obrazovanje barem dijelu tih djevojaka, ali i povećati svijest javnosti o tom doista velikom problemu kojem ne posvećujemo dovoljno pozornosti.

Kampanji su se pridružile i poznate glumice Kate Walsh, Felicity Huffman, Michelle Monaghan te Elizabeth Banks koje kratkim videozapisima i objavama na Twitteru pozivaju svoje obožavatelje, ali i čitavu javnost da se uključe u kampanju.

''Dajmo im šansu da se bore za svoja prava. Nijednom čovjeku ne bi smjelo biti uskraćeno pravo na učenje. Na nama je da napravimo promjenu! Svaka je djevojka vrijedna! Nevjerojatne i talentirane djevojke nemaju prilike razvijati se i napredovati'', naglasila je glumica Michelle Monaghan.

130 milijuna doista je velika brojka. No u ovoj kampanji u prvom planu ionako nisu isključivo brojke, već nade i snovi djevojaka koji će možda uskoro postati stvarnost!

Michelle Monaghan gledajte u akcijskom trileru ''Oko sokolovo'' u petak u 22:15 na RTL-u.

Izdvojeno

Reci što misliš!