Novosti
Posljednji tjedan iznimno posjećene izložbe!

Remek-djela iz zbirke Fundacije

Posljednji tjedan iznimno posjećene izložbe!

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu još se samo do 14. siječnja može razgledati likovna poslastica „Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght“.

S obzirom da se izložba Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght ovaj tjedan zatvara, radno vrijeme tijekom posljednjeg vikenda izložbe je radi velikog interesa publike produljeno u petak, 12. siječnja od 11 do 22 sata, u subotu, 13. siječnja od 11 do 23 sata, te u nedjelju, 14. siječnja od 11 do 22 sata.

U Umjetničkom paviljonu se do 14. siječnja 2018. mogu razgledati djela nekih od najvećih imena povijesti umjetnosti 20. stoljeća poput Georgesa Braquea, Marca Chagalla, Alexandera Caldera, Joana Miróa, Balthusa, Pierrea Alechinskya, Pola Burya, Erróa, Sama Francisa, Ellsworth Kellya, Barbare Hepworth, Paula Jenkinsa, Konrada Klaphecka i mnogih drugih.

Izložbu čini 25 autora – predstavnici kubizma, ekspresionizma, apstraktne umjetnosti i fantastične umjetnosti, odnosno predstavnici različitih umjetničkih pravaca modernizma 20. stoljeća.

Rijetka je ovo prilika da se, na jednome mjestu, istovremeno vide djela vodećih umjetnika 20. stoljeća, onih koji su, svojom umjetnošću i svojim osobnostima, to stoljeće i obilježili.

Riječ je o projektu koji za cilj ima publici  predstaviti ponajbolja djela iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght, jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti, smještene u gradiću Saint-Paul-de-Vence, u blizini Nice.

 

Izdvojeno

Reci što misliš!