Novosti
'Na svom tulumu puštala bih glazbu Dina Dvornika, Haustora ili pak Eltona Johna!'
pr/rtl

MIRNA SAVIĆ:

'Na svom tulumu puštala bih glazbu Dina Dvornika, Haustora ili pak Eltona Johna!'

Kada biste u jednoj riječi morali opisati mladu Mirnu Savić, vjerojatno bi najbliža riječ onomu što ona doista jest bila – svestrana. No nova voditeljica glazbene emisije Top.HR, koja se prikazuje nedjeljom na RTL2, tu svoju svestranost jednostavno smatra dijelom svog karaktera i ne pridodaje joj previše važnosti.

„Priveli“ smo je pred zid i s njom malo porazgovarali o karijeri, hobijima, životu – i njezinom tati, legendarnom Massimu Saviću.

Led u Top.HR-u si uspješno probila. Prva emisija je iza tebe. Kako bi u par rečenica opisala to iskustvo?

Tako je, prva epizoda s novim snagama ispred i iza kamere je odrađena i mogu reći da smo svi jako zadovoljni i da se veselimo razvijanju ove priče. Mogu se zahvaliti svojoj dužoj radijskoj i kraćoj televizijskoj pozadini koja me jako dobro pripremila za svaki izazov u ovoj domeni posla. Baš sam guštala!

Trema je, kažu svi, zapravo pozitivna stvar. Pa je li je bilo i kod tebe?

Kažu, ali ne bih rekla da i tu valja generalizirati. Tanka je granica, barem iz moje perspektive, između pozitivne treme i autosabotaže. Ovog puta nije je bilo niti najmanje, zahvaljujući mojim novim divnim kolegama s kojima sam sve unaprijed pripremila i isplanirala da se svaki strah eliminira. O gostima, koji su cijelu stvar još više uljepšali, da i ne govorim.

Nije ti ovo prvi susret s medijima. Studiraš novinarstvo, dosta si svestrana. Gdje vidiš sebe u budućnosti?

Tako je. Paralelno studiram i radim već godinama. Radio Soundset me uveo u cijelu priču gdje sam upoznavala čari formata. Nakon toga je uslijedilo jako korisno iskustvo emisije HR Demo Klub koja se prikazivala i na telki i na radiju, a imali smo i live večeri koje smo kolegica i ja moderirale, pa mi je na kraju bilo žao što su recnuli tu emisiju iz programskog plana HRT-a. Na Enteru sam, doduše, provela najviše vremena i naučila najviše, pa mislim da je moja opuštenost u Top.HR-u ponajviše tu zbog tog dijela mog CV-a.

Ako si i htjela pobjeći od glazbe, nekako se čini da ne možeš. Koliko bi glazba bila dio tvog života kad bi izuzeli činjenicu da ti je Massimo tata?

To vam je kao da pitate neku djevojku čiji se otac bavi ugradnjom prozora i vrata, koliko bi prozori i vrata bili dio njezinog života da nije kćer stolara. Mislim da je glazba neizostavan dio modusa operandi mnogih ljudi, pa tako i mog. Moja uloga i na radiju, pa i danas na Top.HR-u, jest povezana s glazbom, ali fokusirana je više na ljude koji ju stvaraju i na one koji ju slušaju.

Top.HR obrađuje domaću glazbenu scenu. Koje izvođače ti osobno slušaš? Ne, „Massimo Savić“ ti nije jedini odgovor.

To nije moj odgovor, ali se čini kao da je, s druge strane, to ponekad jedino pitanje. Mnogo je domaćih izvođača koji mi zapnu za uho. Glazbenici koji su moja generacija ili čak mlađi opet se kreću boriti za svoj komad umjetničkog kolača i to me jako veseli, a sada ću ih u Top.HR-u imati prilike ugostiti i biti mali dio tog novog-novog vala. A kad ih na kraju pozovem na neki tulum kod sebe, puštat ću im malo Dvornika, malo Parov Stelara, Haustora ili pak malo Elton Johna, bit će to dobar mix!

Tvoj Instagram profil Mirnine babuške je u zadnje vrijeme jako popularan. Kako je nastao?

Kako to inače biva, nastao je zbog jedne ideje i dovoljno volje da se ta ideja realizira. Babuške su najljepša stvar koja mi se do sada dogodila tokom mog osobnog rasta kao kreativca jer sam svoja, spontana, bez ograničenja, bez obaveze, a dobivam toliko ljubavi od svojih pratitelja da mi je svaki dan ljepši i lakši za proživjeti. Da nije bilo tog oslobođenja s Babuškama, mislim da se ne bi ni neke konkretnije poslovne prilike otvorile za mene.

Nešto sam načula da nije to sve što radiš. Pa što još radiš?

Osim Top-HR-a i Babuška, radim i s ekipom NewsBara na novom satiričnom projektu, NewsBar Today koji ćete moći pratiti na NewsBar TV-u i na svim njihovim digitalnim kanalima. A nova radijska priča je u začecima, o tome ćemo uskoro!

Kad si dijete poznatog roditelja, teško je izbjeći pitanje o odrastanju uz tog poznatog roditelja. Ali kad ti je tata Massimo Savić, ikona domaće glazbe, jednostavno to pitanje moramo postaviti. Kako je biti dijete legendarnog glazbenika?

Reći ću vam samo da na pragu 26. godine života odgovaram na pitanje kako je biti nečije dijete u svjetlu svog novog posla, pa prosudite sami! Obožavam svoje roditelje i mislim da su napravili dobar posao odgajajući me, ali sigurna sam da i vi to mislite o svojim roditeljima. Razlika je, iskreno, samo u ovakvim pitanjima.

Pitaš li roditelje za savjet kada je u pitanju neki posao? Što su rekli za Top.HR?

Najviše savjeta tražim i dobivam od svog dragog, ali i svojih prijatelja koji su također u medijima i razumiju kako taj svijet funkcionira dovoljno da sa mnom podijele neke cake koje doslovno život znače u ovom poslu. Obitelj mi je podrška, do sada nisam razočarala, ja barem mislim.

Što Mirna radi kad ne radi?

Kad se, ne daj Bože, dogodi da uhvatim slobodnog vremena, pišem blogove za svoj "Onaj dobar blog", lutam s psom po bespućima blatnih livada, ispijam kave sa svojim curama i dečkima, prekopavam portale u potrazi za zanimljivim člancima, pišem ili gledam The Office po pedeseti put.

Koja je tvoja neostvarena želja? Da uloviš zlatnu ribicu, što bi je pitala?

Ovako mlada osoba poput mene ima toliko neostvarenih želja, da krenem nabrajati, mogla bih tako do sutra, ali se nadam da mi za njihovo ostvarenje ipak neće trebati zlatna ribica!

Reci što misliš!