Novosti

USKORO

Kraljevsko vjenčanje: spektakl godine na RTL-u

Ususret kraljevskom vjenčanju, društvenom događaju godine, koji ćemo moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a u subotu već od 10 sati prvim javljanjem uživo iz Londona te od 11:15 specijalnom emisijom iz studija s gostima iz javnog živote te, konačno, prijenosom samog vjenčanja, RTL će gledateljima pružiti specijalni program, osmišljen od niza priloga i javljanja uživo, ali i niza premijernih, dokumentarnih i igranih filmova najnovijeg datuma, koji se u tjednu vjenčanja prikazuju na RTL-u, ali i na svjetskim TV kanalima.

No krenimo redom. Već u četvrtak u 20 sati čeka nas posebna emisija uživo posvećena princu Harryju, a slijedi TV premijera, dokumentarni film “Harry i Meghan: Njihovim riječima”. Kao što znamo, od trenutka objava zaruka prošlog studenog, kada je puno toga napisano o romanci Harryja i Meghan, pa do današnjeg dana imali smo prilike doznati što su reporteri i novinari imali za reći o njihovoj vezi. Sada je red i na one koji najviše znaju o svojoj vezi, a to su osobno Harry i Megan, koji nam otkrivaju više u “Harry i Meghan: Njihovim riječima”. Dokumentarac nas vodi kroz intervjue, govore, članke i komentare na društvenim mrežama, koji nam pričaju o dvoje ljudi različitih društvenih statusa, o tome kako su se upoznali i zaljubili. Istražit ćemo i saznati činjenice iz  njihovog djetinjstva, o karijerama, osobnim postignućima, ali i tragedijama. Uz storiju novog kraljevskog para, poslušat ćemo i osobe koje su dobro poznavale Harryja i Meghan u određenim trenucima njihovih života. Od Meghaninih bivših učitelja u Los Angelesu, kada je po prvi put pokazala svoju društvenu svijest te volontirala u pučkim kuhinjama do njezinih glumačkih kolega, koji se sjećaju da je prihvatila posao hostese kako bi spojila kraj s krajem, bolje ćemo upoznati život buduće Harryjeve supruge. Također ćemo čuti izjavu fotografa, koji je pratio i dokumentirao Harryjev život, od trenutka rođenja, tj. kada je izašao iz bolnice na rukama princeze Diane, zatim dane djetinjstva, vrijeme nakon smrti majke, sve do njegove vojne karijere. Čut ćemo i što ima reći novinar koji je Harryja pratio u Afganistanu, kada su bili u patroli koja je prošla tik u talibanske snage. Nakon susreta 2016. Harry i Meghan upustili su se u romancu, koju su uspjeli skrivati od svijeta dobra tri mjeseca, kada su se voljeli daleko od pogleda javnosti, ali će nam otkriti i kako su se nosili kada su mediji objavili njihovu vezu u javnosti. Doznat ćemo i kako je jedan članak o podrijetlu Meghanine obitelji razbjesnio Harryja te kako se proveo dotični reporter, koji ju je objavio.

Od 21:10 nastavljamo s još jednom TV premijerom, dokumentarcem “Od Diane do Meghan: Tajne kraljevskih vjenčanja”,  koji odlazi iza scene kako bi dočarao kako se kraljevsko vjenčanje organizira. Ekskluzivni intervju organizatora pokazat će nam kako se posao obavlja te čitavu dramu priprema koja nije vidljiva javnosti – od zaruka do medenog mjeseca. Dianina stilistica Elizabeth Emanuel podijelit će s nama veselje rada s princezom Dijanom na njezinoj vjenčanici te opsadi medija koji su je po svaku cijenu željeli vidjeti. Od cvjećara Katherine and Will’s, Shanea Connellyja doznat ćemo više o cvijeću koje se koristilo te kako je poznata avenija zelenog drveća u Westminster Abbeyju zapravo bila sklop okolnosti koje su se odigrale. Camillin biograf Penny Junor sjeća se kako je Camilla bila toliko zastrašena u jutro svog vjenčanja s princom Charlesom da je odbila dići se iz kreveta, dok Vanity Fair dopisnica Katie Nicholls otkriva sve šale i skupa pića koja se poslužuju na vjenčanjima. Upoznat ćemo i kraljevske krojače, zlatare i osiguranje, župnika i superobožavatelje te superzvijezdu opere Dame Kiri Te Kanawa, koja je bila zadužena za glazbu na vjenčanju Charlesa i Diane.

U petak u 20 sati gledamo specijalnu emisiju uživo posvećenu prinčevoj zaručnici Meghan Markle, a slijedi još jedna igrana TV premijera „Harry i Meghan: Kraljevsko vjenčanje“, romantična drama Lifetimea, koja  kronološki slijedi ljubavnu priču princa Harryja i njegove zaručnice Meghan Markle, od prvog susreta, kada su ih spojili prijatelji, kroz vrijeme kada se zaljubljeni par upoznavao daleko od očiju javnosti, pa sve do trenutka kada je njihova veza otkrivena i kada je odjeknula u javnosti. Glavne uloge ponijeli su Murray Fraser kao princ Charles te Parisa Fitz-Henley kao Meghan Markle. Osim što neobično nalikuju kraljevskom paru, svoje role su odigrali toliko uvjerljivo da pružaju dojam kako se radi o pravom paru. Prema scenariju Scarlett Lacey i Terrence Coli i u produkciji Meredith Finn i Michele Weiss, film “Harry i Meghan: Kraljevsko vjenčanje” prikladno se pojavio u vrijeme kraljevskog vjenčanja te funkcionira kao savršeni uvod u još jedno raskošno kraljevsko vjenčanje, koje će pratiti dobar dio svijeta pred TV ekranima, dok će dio Britanaca pokušati s mjesta događanja uhvatiti poneku fotografiju kraljevskog para za povijest. Očekivano sentimentalno ostvarenje, no na najbolji mogući način, zapravo je ono što nam treba kako bismo se pripremili za veliko finale ove ljubavne priče, koje ćemo sa zanimanjem gledati u subotu.

Odmah nakon igranog filma, od 22:10 čeka nas nova TV premijera, dokumentarac američke produkcije, koji se usredotočuje na Meghan Markle, „Meghan Markle: Američka princeza“, čija će udaja za princa Harryja biti povijesni trenutak jer prvi puta osoba afričkih korijena ulazi u najpoznatiju kraljevsku obitelj na svijetu.

U subotu od 9 sati prisjetit ćemo se princeze od Walesa u dokumentarcu "Diana, naša majka: Život i naslijeđe", koja  slavi život i rad princeze od Walesa. U njemu prinčevi William i Harry otvoreno govore o svojoj majci, koja je poginula prije dvadeset godina, te o velikom i trajnom utjecaju koji još uvijek ima na njihove živote. Prelistavajući obiteljski album, koji je složila sama Diana, William i Harry prisjećaju se zajedničkih trenutaka,  sretnog djetinjstva s majkom, koja ih je obasipala ljubavlju, radosnih sjećanja koja nikada neće biti izbrisana. Izvrstan dokumentarac ujedno slavi Dianina postignuća, rad i kampanje, koje su njezini sinovi odlučni i dalje nastaviti. Osim braće, u ovoj, po svemu specijalnoj priči o Diani, mnogi sugovornici će po prvi puta govoriti o princezi od Walesa. Tu su Sir Elton John, Dianin brat Earl Spencer, Harry Herbert, Carolyn Warren, William van Straubenzee, lord Victor Adebowale te drugi članovi Dianinog osoblja. Oxford Film and Televison te ITV i Smithsonian Channel u zajedničkoj produkciji snimili su film nastao uz doprinos vojvode od Cambridgea i princa Harryja, koji obojica po prvi put na ovakav način govore o svojoj majci. Film uključuje nikad viđene fotografije iz obiteljskog albuma, uz koje se sinovi tako rado sjećaju voljene majke. Jednako tako, braća se prisjećaju posljednjeg  kontakta koji su imali s njom te razgovaraju o osjećajima koji su ih proželi nakon njezine smrti.

Nakon prisjećanja na Dianu, u 10 sati uključujemo se uživo iz Londona i krećemo sa spektaklom godine, koji će uživo i pred malim ekranima kroz čitav dan pratiti milijuni ljudi!

 

Izdvojeno

Reci što misliš!