Novosti
Slavni redatelj hrvatskih korijena zaslužan za najbolje holivudske romantične komedije
Star 2

ROBERT LUKETIĆ

Slavni redatelj hrvatskih korijena zaslužan za najbolje holivudske romantične komedije

Robert Luketić surađivao je s nekim od najpoznatijih holivudskih zvijezda poput Jane Fonde, Kevina Spaceyja, Reese Witherspoon ili Harrisona Forda.

Robert Luketić rođen je u Sidneyju 1973. godine. Ljubav prema filmu počeo je razvijati još u ranom djetinjstvu kada je, za razliku od drugih dječaka, umjesto nogomet radije birao vrijeme provoditi kod kuće gledajući talijanske crno-bijele klasike.

Njegova se karijera počela razvijati već u tinejdžerskim danima kada je njegov kratki film ''Death Through A Child’s Eyes'' osvojio nagradu na prestižnom ''Atom'' film festivalu.

Dolaskom u Hollywood samo je nastavljao odušeljvavati publiku i kritiku. Njegov prvijenac ''Plavuša s Harvarda'' i danas zauzima kultni status, a nakon toga uslijedili su hitovi poput ''Za sve je kriva svekrva'', ''Ubojice'', Paranoja'' ili ''Gola istina''.

Luketić je u više intervjua naglasio što smatra receptom za uspjeh. Za njega snimanje filmova predstavlja maraton, minimalno sna, beskrajne telefonske pozive i ideje koje zapisuje gdje god stigne. Ističe i kako ima običaj napraviti dvogodišnju pauzu nakon svakog snimljenog filma, a svoje uratke nikad nije pogledao jer ističe kako se ne želi razočarati kad vidi koliko se finalni proizvod razlikuje od ideje u njegovoj glavi.

''Nemojte me krivo shvatiti. Volim komercijalni uspjeh i veliku zaradu na kino-blagajnama, ali smatram da u cijelom tom procesu redatelj ne smije izgubiti neka svoja osobna uvjerenja i viziju'', naglasio je.

Napeti triler ''Paranoja'', u režiji Roberta Luketića, ne propustite u subotu u 20 sati na RTL2!

 

 

Izdvojeno

Reci što misliš!