Novosti
Najveći izazov bio je pronaći tenkove iz Drugog svjetskog rata!
One minute opinion

'FURY'

Najveći izazov bio je pronaći tenkove iz Drugog svjetskog rata!

Filmaši su težili što većoj autentičnosti.

U filmu 'Fury' korišteno je pet glavnih tenkova, a svi su modeli tenka M4 Sherman. Dobili su imena Fury, Matador, Lucy Sue, Old Phyllis i Murder Inc.

Koordinator vozila Ian Clarke i Jim Dowdall, koji je bio zadužen za tenkove, kažu da je proces pronalaženja pet izvornih tenkova iz II. svjetskog rata počeo kao bilo koji drugi posao – pozivima kolegama.

 „Bratstvo vojnih vozila u Britaniji prilično je malo i svi se poznajemo. Na kraju smo pronašli ljude koji su nam mogli dati tenkove i bili spremni posvetiti tri mjeseca svojih života našem filmu", komentirao je Dowdall i dodao kako su uz tenkove tražili i ljude koji su se stvarno borili u tenkovima jer su smatrali da oni najbolje znaju upravljati njima. Za 'Fury' je korišten stvarni tenk 'Sherman', koji je ustupio Muzej tenkova, a za potrebe snimanja napravljena su još dva modela. Osim njega, za radnju filma bio je potreban i drugi tenk pod imenom 'Tiger'. Naime, postoji samo šest takvih tenkova koji su sačuvanih iz tog razdoblja i u veoma su lošem stanju. Zbog toga filmaši nisu željeli riskirati te su napravili kopiju tenka 'Tiger'. 

Ratni film "Fury" pogledajte sutra u 21:05 na RTL-u!

 

Izdvojeno

Reci što misliš!