Novosti
George Kennedy - glumac koji iza sebe ima više od 200 uloga
The Independent

JESTE LI ZNALI?

George Kennedy - glumac koji iza sebe ima više od 200 uloga

Američki glumac i oscarovac rođen je 18. veljače 1925. godine u New Yorku.

Odrastao je u jako imućnoj obitelji. Otac George stariji bio je glazbenik i vođa orkestra, ali je umro kad su Georgeu bile 4 godine. Odgojila ga je majka Helen, balerina. Na kazališnim daskama debitira već s dvije godine, ali kada je izbio Drugi svjetski rat, ostavlja glumu i odlazi u vojsku u kojoj provodi 16 godina. Zbog ozljede leđa napušta vojsku i počinje graditi filmsku karijeru 1961. godine.

Nastupio je u više od 200 filmskih i kazališnih produkcija. Partneri su mu bile glumačke legende kao što su Paul Newman, Kirk Douglas, Gary Cooper, Audrey Hepburn, Bette Davis, John Wayne.

Oskara je osvojio 1967. godine za ulogu Draglinea u filmu "Hladnokrvni kažnjenik". Glumio je i u filmu "Dvanaestorica žigosanih". Osim uspjeha, imao je i nekoliko promašaja. Glumio je u serijalu filmova katastrofe "Aerodrom" tijekom 1970-ih godina. Ponovnu slavu stekao je glumeći u filmu "Goli pištolj 1". Ulogu je reprizirao i u dva nastavka. Posljednji film u kojem je nastupio bio je "Kockar" iz 2014. godine  s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi. Preminuo je u 92. godini života.

Vrhunsku komediju "Goli pištolj 3" sa slavnim glumcem Georgeom Kennedyjem pogledajte u nedjelju u 16 sati na RTL-u!

Izdvojeno

Reci što misliš!