Novosti
Čiči, Silvestar, Zekoslav Mrkva ili Ptica Trkačica - koji lik vam je najdraži?

ANKETA

Čiči, Silvestar, Zekoslav Mrkva ili Ptica Trkačica - koji lik vam je najdraži?

"Looney Tunes" je američka animirana komična serija koju je producirao Warner Bros od 1930. do 1969. godine tijekom zlatnog doba američke animacije.

Početak ovog legendarnog showa studija "Warner Bros" datira još iz davne 1930. godine. Kroz godine su nam dali legendarne likove poput Zekoslava Mrkve, Patka Darka, Praščića Porkyja, kanarinca Tweetyja, mačka Silvestera, lovca Elmera Fudda, Marsovca Marvina, Ptice Trkačice, Mirka S. Zlikovskog i ostalih. 

Čiči, Silvestar, Zekoslav Mrkva ili Ptica Trkačica - koji lik vam je najdraži?

Rezultati
  • Zekoslav Mrkva   6 (50%)
  • Ptica Trkačica   1 (8%)
  • Tweety i Sylvester   5 (42%)
Vrati se na glasanje

Sivi zec poznat kao Zekoslav Mrkva uvršten je na sam vrh junaka svijeta animiranog filma. Glavna zanimacija mu je doći do mrkve, a njegov glavni protivnik je nesposobni lovac koji ga pokušava uhvatiti. Lik simpatičnog zeke nastao je davnih četrdesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku.

Najpoznatiji neprijatelji u svijetu crtića, a i u povijesti filma, su ptica i kojot koji se pokušavaju nadmudriti. Kojot nikada ne uspijeva u svom planu, a uz poznati zvuk 'mik, mik' Ptica Trkačica mu daje do znanja da je pobjednik cijele priče. Bez ijedne izgovorene riječi ovaj dvojac postaje jedna od ikona Looney Tunesa.

Tweety, ili poznatiji kod nas kao Čiči, najčešće je umiljat i sladak, ali čim mu zaprijeti opasnost od mačka Silvestra - postaje agresivan. Kanarinac je osvojio svojom dragošću mnoga srca malih i velikih gledatelja, a zbog dobrih kritika zaslužio je i nagradu Oscar za svoju ulogu u filmu 'Tweetie Pie' u kojem je, na sreću svojih tvoraca, zamijenio Peru Djetlića i ušao u legendu.

U anketi glasajte za svog omiljenog lika.

Svoje omiljene junake možete gledati svaki dan na RTL Kockici. Animiranu seriju "Looney Tunes" gledajte u 19:10 , a "Sylvester & Tweety" od 19:30!

 

Izdvojeno

Reci što misliš!