Novosti
Jessica Alba uložila u hrvatsko-slovenski startup

pametna žena

Jessica Alba uložila u hrvatsko-slovenski startup

Osim što je prije sedam godina osnovala tvrtku koja prodaje netoksične i etički napravljene proizvode za kućanstvo i pokrenula brend kozmetike i šminke te time zaradila 1,7 milijardi dolara, lijepa glumica ulaže i u nove potencijalno uspješne proizvode.

Zagrebački matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen svojim su startupom za trudnice Bellabeatom privukli za hrvatsku startup zajednicu rekordnih 4,5 milijuna dolara investicije. Nije fascinantan samo iznos ulaganja, već i popis investitora na kojem se nalaze američke filmske, ali i investicijske zvijezde. Među inima, u Bellabeat je uložila glumica Jessica Alba, kreator i vodeći programer Googleovog Gmaila Paul Buchheit, osnivač TechCruncha Michael Arrington, jedan od sto najbogatijih ljudi Nicolas Berggruen, te Ron Conway, jedan od najpoznatijih investitora u Silicijskoj dolini i čovjek koji je među prvima uložio u Google i PayPal.

Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata je za Poslovni dnevnik izjavila da su upoznali svoje investitore osobno. "Imali smo sreće, stiglo je mnogo ponuda zbog čega smo mogli za naše investitore odabrati samo osobe s kojima smo željeli raditi i koji nam mogu pomoći u rastu tvrtke".

Sredinom prošle godine kroz Indiegogo crowdfunding kampanju prikupili su 11,8 tisuća dolara za BabyWatch. Taj uređaj prati rad djetetova srca i dojavljuje informacije na mobitel majke. Ona zatim te informacije može dijeliti s prijateljima ili liječnikom. Nakon toga se za uređaj zainteresirao Y Combinator, jedan od najpoznatijih svjetskih inkubatora. Tamo su prošli mentorski program, promijenili ime u Bellabeat i nadogradili mogućnosti svog rješenja.

Jessicu Albu gledajte u komediji "Dozvola za male Fockere" u petak u 21:45 na RTL-u. 

Izdvojeno

Reci što misliš!