Novosti
'Mladi Bruce Lee': Životna priča najpopularnijeg majstora borilačkih vještina

tko je zapravo bio Bruce Lee?

'Mladi Bruce Lee': Životna priča najpopularnijeg majstora borilačkih vještina

Ne propustite biografski film o prerano preminuloj zvijezdi, baziran na knjizi “Memoari Siu Loong” koju su napisali njegova braća i sestre.

Bruce Lee (Aarif Lee) odrastao je u imućnoj obitelji i već je kao dijete postao zvijezda. Kasnije, izvan filmskih studija i kuće, buntovni mladić često je sudjelovao u uličnim tučnjavama, ali i izlazio na ples s djevojkama te se družio s najboljim prijateljima Kongom (Yishan Zhang) i Unicornom (Jin Au-Yeung), od kojih se posljednji i pridružio Bruceu Leeju u klasicima “Zmajeva šaka” i “Na Zmajevom putu”. Neprikosnoven kao ulični borac, Leeove romantične potrage nisu bile baš tako savršene. Bruce je bio zaljubljen u Pearl (Jennifer Tse), no nije bio jedini. I njegov prijatelj Kong je osjećao isto za nju, no odlučio je zbog Brucea ostaviti djevojku, no prijateljstvo među prijateljima više nikada nije bili isto. Protivno očevim (Tony Ka Fai Leing) željama koji je želio da mu sin prakticira tai-chi, Bruce je odlučio učiti wing chum, zapravo kung-fu, koji je razvila budistička svećenica u hramu Shaolin početkom 17. stoljeća. 

No Bruce se dokazao kao pravi kung-fu majstor te odnio svoju prvu pobjedu u meču protiv boksača. U međuvremenu, Bruce je doznao da je Kong postao ovisnik te zajedno s Unicornom provaljuje u dom dilera droge kako bi se suočio s njima i spasio svog prijatelja. Uskoro Bruce postane meta Triade i korumpiranih policajaca te, da bi ga spasio, otac ga šalje iz Hong Konga u San Francisco.

Biografski borilački film "Mladi Bruce Lee" gledajte večeras u 01:50 na RTL2.

Reci što misliš!