Novosti
Keira Knightley utjelovila je francusku spisateljicu Sidonie-Gabrielle Colette

sigurna nominacija za Oscara

Keira Knightley utjelovila je francusku spisateljicu Sidonie-Gabrielle Colette

Biografska drama "Colette" istražuje snažnu žensku osobnost, seksualnost, društvene slojeve, rodnu ravnopravnost i partnerske odnose na početku 20. stoljeća.

U biografskoj drami "Colette" britanska glumica Keira Knightley utjelovila je fascinantnu i osebujnu francusku spisateljicu Sidonie-Gabrielle Colette, koja je 1948. godine bila nominirana za Nobelovu nagradu za književnost.

Radnja prati život spisateljice nakon udaje i bavi se problemom njezina odnosa sa suprugom, kojemu je napisala romane na početku njegove karijere. Kada su ti romani postali popularni, on je odbio priznati javnosti da je za uspjeh zapravo zaslužna njegova supruga. Sada to možda zvuči nevjerojatno, ali početkom 20. stoljeća ženski pisci nisu bili dobro primljeni u društvu, a biseksualnost se smatrala skandaloznom. 

"Colette" je pretpremijerno prikazan na Sundance festivalu na kojem su filmski kritičari zaključili kako će Keira Knightley zasigurno za ovu ulogu biti nominirana za nagradu Oscar.

Sidonie - Gabrielle Colette se, osim pisanjem, bavila i novinarstvom, glumom te pantomimom. Njezin najpoznatiji roman "Gigi" doživio je i svoju filmsku adaptaciju.  

Pogledajte trailer za biografsku dramu "Colette", koja će premijeru u kinodvoranama imati 25. siječnja 2019.

Keiru Knightley gledajte u avanturističkom filmu "Pirati s Kariba: Na kraju svijeta" u subotu u 21:25 na RTL-u. 

Reci što misliš!