Ostani doma
Otac i kći iz Danske uz pomoć Jelene Rozge i ajngemahteca stigli do pobjede
RTL

10 pitanja

Otac i kći iz Danske uz pomoć Jelene Rozge i ajngemahteca stigli do pobjede

Nova epizoda jedinstvenog zabavnog kviza na rasporedu je već sutra od 21.30 sati

Već dobro znanim pomagačima Ivanki Milutinović i Hamdiji večeras su se pridružile simpatične kandidatkinje druge sezone showa 'Gospodin Savršeni'  Emily Živčić i Julie Pavlović. A da se za kviz pročulo od sjevera do zapada Europe naglasila je već na početku voditeljica Antonija Blaće te istaknula kako je ova epizoda posebna po tome što su kandidati mahom iz – dijaspore!

Hamdija je tako zaigrao s ocem i kćeri, Zoranom i Valentinom iz Danske, Ivanka je pomagala Bojanu iz Irske, a Julie i Emily udružile su se s Natašom iz Njemačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redala su se pitanja iz sporta, glazbe, gastronomije i geografije, pa su timovi tako morali otkriti koji je hrvatski rukometaš s reprezentacijom osvojio čak dva zlatna i jedno srebrno olimpijsko odličje, koja pjevačica Magazina ima najdulji ''staž'' u toj grupi, što su po srodstvu Ivan Mažuranić i Ivana Brlić-Mažuranić ili, pak, koja se tvrđava nalazila na nekadašnjoj novčanici od pet kuna.

Odjeća ili alat?

A kad je na meni stiglo pitanje o ajngemahtecu, mnogi su ostali zbunjeni. Ekipi iz Danske to je zvučalo kao vrsta alata, dok je Julie priznala da joj vuče na odjeću pa je na plažu poželjela odjenuti ''ajngemahtec haljinu''. No na kraju su ipak svi timovi ponudili točan odgovor.

Jedno od problematičnijih pitanja bilo je i ono o vrsti smokava pa su se neki odlučili na pogađanje, a neki zamislili da su na tržnici. Na kraju nitko nije pogodio da je Mimica izmišljena sorta smokve.

Sve je stvar analize

I dok su neki timovi vrlo složno donosili svoje odluke, Ivanka Milutinović svom suigraču Bojanu nije dala prostora za brze odgovore već se zalagala za duboka filozofska promišljanja na putu do točnog rješenja, a on se mogao s tim tek složiti.

Kandidatima se za kraj javila Gina Victoria Damjanović, pjevačica grupe Detour, te im otkrila da je nekad bila članica grupe The Family, što nitko nije uspio pogoditi.

Pobjedu su na kraju, s jednim bodom više od Ivanke i Bojana, odnijeli tata i kći iz Danske te tako osvojili 1600 kuna.

Novu epizodu '10 pitanja' ne propustite već sutra od 21.30 sati na RTL-u.

  • 10 pitanja

    kviz - Hrvatska - 2020.

    Ponedjeljak - četvrtak u 12.40 sati
    • Voditelj:
      Antonija Blaće

Reci što misliš!