Ostani doma
10 pitanja / Novosti

10 pitanja

Oduševljenju nema kraja: Svi timovi podijelili prvo mjesto pa proslavili plesom i skandiranjem

Novu epizodu RTL-ova virtualnog kviza ne propustite sutra od 12.40 sati na RTL-u

Nova runda kviza '10 pitanja' danas je bila puna smijeha, pjesme i dobre zabave. Emily i Julie pomagale su Doriani i Vanessi s Raba, Bahra je odgovore sugerirala Mariji iz Osijeka, a Hamdija se udružio s Markom iz Nijemaca.

Koji hrvatski nogometaš ima nadimak Mr. No Good, koja vrata ne pripadaju Dioklecijanovoj palači i koji horoskopski znak dijeli ime s jednim hrvatskim selom, samo su neka pitanja na koje su timovi morali odgovoriti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već je prvo pitanje atmosferu dovelo do usijanja. Timovi su, naime, morali pogoditi tko to samo jednom pokuca na vrata u velikom hitu Miše Kovača ''Ako me ostaviš''. Svi su se vrlo brzo složili da je riječ o ljubavi, a kad im je Antonija Blaće obznanila da su svi osvojili dragocjeni bod, nije im preostalo ništa drugo nego dići ruke i od srca zapjevati u jedan glas.

Još jedno glazbeno pitanje donijelo je ipak malo više promišljanja. Kandidati su morali pogoditi o kome u dječjoj pjesmici ''Nije lako Bubamarcu'' pjeva Arsen Dedić, a ponuđeni su odgovori bili bumbar, bubamara, buha i Bubimir. Krenulo je mozganje, a Bahra je odlučila provjeriti boji li se njezina igračica Marija bumbara ili možda stršljena. Ženski tim na čelu s Emily i Julie zapjevao je poznatu pjesmicu te su tako vrlo brzo dokučile točan odgovor.

Mnoge natjecatelje u prošlost je vratilo pitanje o kultnoj RTL-ovoj seriji ''Zabranjena ljubav'', a morali su pogoditi da je Mario Valentić tada utjelovio lik zavodnika Borne Novaka.

Najviše problema kandidatima je zadalo pitanje o tradicionalnoj nošnji gorske Hrvatske i jadranskog zaleđa, a morali su pogoditi koji joj dio ne pripada – litar, barbacokna, ječerma ili pašnjača. Nakon što su priznali da se baš nitko od njih ne razumije u narodne nošnje, krenulo je mozganje i pogađanje, a na kraju su samo Hamdija i Marko pogodili da je riječ o barbacokni.

Za kraj, natjecateljima se javio radijski voditelj Daniel Bilić i otkrio im što prikazuje njegova skrivena tetovaža, a baš nitko od kandidata nije pogodio da se radi o medvjedu.

Nakon zbrajanja bodova Antonija Blaće objavila je da su sva tri tima podijelila prvo mjesto sa šest točnih odgovora, a Doriana, Vanessa, Marko i Marija kući odlaze s 1200 kuna. Ta je vijest izazvala opću euforiju pa su timovi pobjedu proslavili plesom i glasnim skandiranjem.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!