Štefica Hanžek i Katica Jug
RTL

Štefica Hanžek i Katica Jug

Sestre

Štefica i Katica simpatične su sestre iz Zagorja koje drže do tradicije pa najviše vole pripremati domaća tradicionalna jela tog kraja. Štefica Hanžek (60) dolazi iz Mihovljana, kraj Krapine,  umirovljena je prodavačica, a Katica Jug (59) dolazi iz Zlatara, također kraj Krapine te je umirovljena ekonomistica. Obje najviše vremena provode na svojoj zemlji, gdje se bave poljoprivredom i vrtlarstvom te uređuju svoj vinograd. Nakon cijelog dana na zemlji, Štefica i Katica se najviše vole opustiti uz domaću hranu, vino i igranje bele.

Što se tiče kuhanja, vrlo su samouvjerene jer imaju puno iskustva u kulinarstvu, no kada je riječ o modernijoj kuhinji, tu priznaju da imaju još prostora za napredak. Kuhati su naučile vrlo rano, još kao djeca jer su im roditelji često bili na poslu pa su one znale pripremati ručak za svoju obitelj. Štefica posebno ističe kako je mnoge recepte naučila baš od svoje obitelji i prijatelja te se to nekada posebno zapisivalo i čuvalo kako bi i ostale generacije imale stare recepte, a danas, kako kaže, sve je pojednostavljeno i dostupno na internetu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni motiv sestara za prijavu u show bilo je da nauče nove recepte, nove načine kuhanja te upoznaju zanimljive ljude, ali i da popune višak vremena koji imaju. U ovom tandemu, Katica je više mirna i posložena, dok je Štefica tvrdoglava i brzo se uzruja ako nešto ne ide po planu u kuhinji. Vesele sestre iz Zagorja na audiciji su dobile tri zelene kuhače jer je žiri u njihovom jelu vidio i okusio dugogodišnje kulinarsko iskustvo koje posjeduju, a mentorica ženskog tima ističe i kako će njezinoj ekipi dobro doći njihovo znanje i iskustvo koje imaju.