Nakon cirkusa u kuhinji Nered i Renman razočarali žiri: 'Ovo što ste donijeli na tanjuru uvreda je za burek!'
RTL

Muke po bureku vol. 3

Nakon cirkusa u kuhinji Nered i Renman razočarali žiri: 'Ovo što ste donijeli na tanjuru uvreda je za burek!'

U srijedu navečer na setu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremali su se vječni klasici, a najviše pozornosti izazvali su slavni reperi kojima je sve krenulo nizbrdo, no u kuhinji uvijek treba biti spreman na nepredvidive situacije.

Burek, istarska jota, brudet od bakalara i španjolska paella zadana su jela koja su kandidati dobili ispod zvona, a svaka paralelna radna jedinica u pojedinom timu pripremala je isto jelo, osim Tomislava i Tomislava koji su opet imali slobodu pa su odlučili napraviti mesne okruglice.

„Oni što su slobodniji - to je gore. Mesne okruglice i pire, ne znam što bih rekao na to“, kazao je u početku njihov mentor Ivan Pažanin koji smatra da su dečki trebali ići na neko kreativnije jelo.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Alen i Dino te Ana i Katarina prvi su put radili brudet od bakalara, baš kao što su Štefica i Katica te Bruno i Robert prvi put radili istarsku jotu, ali sve je nekako teklo glatko. No zato je za radnom jedinicom Marka i Renata otpočetka vladao lagani kaos. Iako je Renato uložio puno truda u pripremu tijesta i mesa, njegov burek nije uspio ispasti kako je on zamislio pa je u jednom trenutku čak i napustio kuhinju.

„Mislim da je nerealno očekivati da tresemo desetke iz rukava, a realno je da se nismo dobro pripremili ovaj put. Ja sam siguran u Rena, ali što se sad dogodilo - ne znam. Ne znam ni zašto je sve pošlo po zlu, a mislio sam da ćemo ovo danas rasturiti“, priznao je Marko nakon što je ostao bez partnera, koji se vratio kada se malo smirio, ali njihovu bureku nije bilo pomoći.

„Uvijek je presing i nervoza u kuhinji i chefovi se često trebaju snalaziti u raznim situacijama. No oni ne funkcioniraju pod pritiskom“, primijetio je Pažanin.

Kasnije, kada je na red došlo ocjenjivanje jela, žiri je pohvalio burek koji su napravile Marina i Karmen, no ne i onaj od dečki.

„Ovo što ste donijeli na tanjuru uvreda je za burek. Katastrofa! A na stranu cirkus koji ste napravili oko toga…“, izjavila je Željka dok su Špiček i Pažanin komentirali kako njihovo meso izgleda kao meso od pljeskavice, a ni kore im nisu dobro ispale.

„Ovo neka bude škola svima i neka znaju što znači panika u kuhinji“, kazao je Špiček, a dečki su dobili tri dvojke za propalo jelo.

Dina i Franka te Ivan i Ivan pravili su paellu i oba su para dobila pohvale, ali cure su ipak zaradile veće bodove. Ženski tim rasturio je i u istarskoj joti jer su Štefica i Katica bile uspješnije u izvedbi od braće Polak, a bolji brudet od bakalara napravile su Ana i Katarina, koje su se natjecale s Dinom i Alenom.

Tomislav i Tomislav opet su kiksali sa slobodnom temom pa žiri nije bio oduševljen njihovim mesnim okruglicama s indijskim oraščićima i pireom.

„To jelo je u redu, ali kad imate slobodu, trebate napraviti nešto da malo odskočite“, objasnio je Pažanin.

Nakon uspješnog dana za ženski tim napredak se vidio i na bodovnoj ljestvici te su djevojke preuzele prednost i prešišale dečke za 17 bodova! Kao najslabiji par iz muškog tima pokazali su se upravo Tomislav i Tomislav, a iz ženskog Karmen i Marina te oni odlaze u kulinarski dvoboj.

Koji par će napustiti show, doznat će se u četvrtak u 21:15 sati na RTL-u!

  • Tri, dva, jedan - kuhaj!

    kulinarski show - Hrvatska - 2019.