Ostani doma
Novi parovi nisu uspjeli oduševiti gošću Anu Grgić: 'Nadam se da će sljedeći dani biti puno bolji'
RTL

Faza upoznavanja

Novi parovi nisu uspjeli oduševiti gošću Anu Grgić: 'Nadam se da će sljedeći dani biti puno bolji'

U ponedjeljak navečer žiri je izmiješao dosadašnje parove te spojio nove, po njima vrlo zanimljive kombinacije. No iako su svi zadovoljni dobivenim kulinarskim partnerom, neki još nisu u potpunosti kliknuli, što se osjetilo u njihovim jelima.

Ana i Katarina te Franka i Dina jedina su dva para koja su ostala u istom sastavu, a ostali su dobili nove partnere. Alen će od sada kuhati sa Šteficom, Dino s Karmen, Marina s Renatom, a Katica s Markom

Tri, dva, jedan - kuhaj!

„Katica je puno ozbiljniji i kvalitetniji kuhar od 80 posto ljudi ovdje i drago mi je što sam s njom u paru jer ću sigurno puno naučiti“, izjavio je Nered.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kandidati su morali pripremiti jelo s jednom ključnom namirnicom - tartufatom koju im je donijela cijenjena hrvatska kuharica Ana Grgić. Iako se neki nisu do sada susreli s tom namirnicom, svi su parovi brzo osmislili recepte s kojima su se nadali da će osvojiti visoke bodove. Nekima je to pošlo za rukom, a neki nisu bili te sreće. Najviše bodova i najbolje komentare večeri dobile su Ana i Katarina za kozice te kus-kus s pršutom i tartufatom.

„Izuzetno dobar kus-kus i dobro odrađeno, kozice odlične, jako dobro“, nabrajao je Ivan Pažanin, a s njim se složila i ovotjedna gošća, točnije - četvrta članica žirija.
„Jako ste fino to skuhale, fino dozirana tartufata, ali pršut je trebao biti malo hrskav i onda bi jelo bilo kompletno“, kazala je Grgić, a djevojke su za svoje jelo osvojile 34 boda.

Najlošiji rezultat večeri ostvarili su Marina i Renato koji su dobili niskih 12 bodova za piletinu s tarufatom i prilogom.

„Ovo nije uspješno jelo. Ideja mi se sviđa, ali nije tako trebalo biti“, rekla je Željka Klemenčić, a Renato je bio tužan zbog loših ocjena: „Žao mi je što mogu upropastiti Marininu budućnost u ovom showu…“

Na kraju dana, poredak na bodovnoj ljestvici izgleda ovako - Ana i Katarina su prve sa 34 boda, zatim ih slijede Franka i Dina sa 25 bodova, a na trećem mjestu su Štefica i Alen sa 22 boda. Karmen i Dino nisu se proslavili tjesteninom koja je imala previše vrhnja pa su skupili samo 18 bodova, Katica i Marko 15, a Marina i Renato niskih 12 bodova. 

„Nadam se da će sljedeći dani biti puno bolji“, zaključila je Ana koja će cijeli tjedan kušati i ocjenjivati jela, pa će tako ukupan zbroj maksimalnih bodova u jednom danu biti 40 bodova. Par s najmanje osvojenih bodova na kraju tjedna će napustiti show.

Nakon početne faze upoznavanja, sutra će parovi već biti na poznatom terenu, a hoće li se to vidjeti i na ocjenama - pogledajte u utorak u 21:15 sati na RTL-u!

 

Reci što misliš!