Hrvoje Zirojević kandidatima oprostio početne greške: 'I profesionalci koji ne rade s džemovima imaju problema s tim'
RTL

Slatko-slana kombinacija

Hrvoje Zirojević kandidatima oprostio početne greške: 'I profesionalci koji ne rade s džemovima imaju problema s tim'

U utorak navečer na set showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' stigao je jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova koji je natjecateljima zadao slatko-slani izazov. U svoja jela kandidati su morali uklopiti džem od brusnice, što se pokazalo kao težak zadatak.

Najbolji chef u 2019. godini i šef kuhinje glasovitog restorana Laganini – Hrvoje Zirojević pridružio se Željki Klemenčić, Ivanu Pažaninu i Tomislavu Špičeku u žiriju RTL-ova kulinarskog showa. No Hrvoje na set nije došao praznih ruku te je kandidatima odmah po dolasku zadao probleme s ključnom namirnicom.

S džemom od brusnica najbolje su se snašle Dina i Franka koje su za pačja prsa s pireom, mahunama i umakom od brusnica dobile ukupno 27 bodova, što je bio najbolji rezultat večeri.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Najbolja pačja prsa u emisiji“, rekla je Željka Klemenčić, a djevojkama je zbog njezina komentara srce bilo veliko kao kuća.

„Pačja prsa odlično ispečena, ali pire ima grube komadiće unutra i umak je grub, a trebao bi biti gladak“, kazao je Ivan Pažanin s kojim su se složili Špiček i Zirojević.

Za razliku od djevojaka, Karmen i Dino nisu bili te sreće te je njihovo skupocjeno jelo ocijenjeno kao najslabije – samo 15 bodova.

„Jetra su vam ostala sirova unutra i svi su imali problema s umakom, a pogotovo vi…“ komentirao je Pažanin, a Tomsilav Špiček je čak pohvalio pačja jetra, no žganci za prilog mu se nisu svidjeli.

„Što se tiče truda, jako ste se potrudili, ali vidi se da ste se malo mučili oko jela i dosta je tehničkih pogrešaka“, kazao je Hrvoje, koji je prvi dan odlučio biti malo blaži u komentarima i ocjenama jer shvaća da su kandidati imali velik izazov pred sobom.

„I profesionalci koji ne rade s džemovima imaju s tim problema pa je bilo dosta zahtjevno za njih, ali u jednu ruku je dobro da su u ovoj fazi natjecanja to probali i da su napravili nešto novo i inovativno“, zaključio je Zirojević.

Što će natjecatelji sutra pripremati i hoće li imati više sreće, pogledajte u srijedu u 21:15 sati na RTL-u!