Ostani doma
Pobjednički jelovnik: Ovim jelima Franka je izborila svoju pobjedu u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'
RTL

'Asian trio'

Pobjednički jelovnik: Ovim jelima Franka je izborila svoju pobjedu u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

U finalu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pobijedila je Franka Štengl, a ovo su jela kojima je osvojila žiri!

Asian trio 

Hladno predjelo 

Sastojci:

ljuskice kokosa 0.050 kg

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

zeleni mango (nezreli) 0.200 kg

klice graha (svježe) 0.070 kg

korijander 0.010 kg

mladi luk 0.050 kg

očišćene kozice 0.200 kg

menta 0.010 kg

crvena čili papričica svježa 0.010 kg

baby špinat 0.050 kg

smeđi šećer 0.050 kg

rižin ocat 0.1 l

limeta 2 kom

kokosovo mlijeko 0.2 l

soja sos 0.1 l

Priprema: 

Ljuskice kokosa tostirati na suhoj tavi. Zeleni mango oguliti i naribati na široki ribež, mladi luk rezati na kolutiće. Kozice marinirati u limeti i kokosovom mlijeku. Od smeđeg šećera, rižinog octa i soja sosa napraviti dresing za salatu. Pomiješati mango, klice, mladi luk, mentu, čili papričicu, špinat i korijander zajedno s dresingom, dodati kozice te dobro rashladiti. Kod posluživanja posuti ljuskicama kokosa.

 

Toplo predjelo

Sastojci: 

zeleni kupus 0.100 kg

mrkva 0.050 kg

shiitake gljive 0.100 kg

šampinjoni 0.100 kg

češnjak 0.010 kg

soja sos 0.1 l

gustin 0.010 kg

jabučni ocat 0.1 l

smeđi šećer 0.050 kg

ketchup 0.1 l

tijesto za rolice (21,5 cm) ili zamjena kupovno tijesto za savijače 10 kom

poriluk 0.070 kg

Priprema: 

U wok tavi zapeći češnjak, mrkvu, gljive, poriluk i zeleni kupus uz dodatak soja sosa. Od šećera, jabučnog octa, ketchupa, soja sosa, vode i gustina napraviti slatko-kiseli umak. Rolice raditi od tijesta u koje stavljamo nadjev, rolamo te krajeve lijepimo mješavinom gustina i vode. Rolice pečemo u vrućem dubokom ulju dok ne porumene. Vadimo ih na kuhinjske ručnike da se upije višak ulja te poslužujemo uz umak.

 

Glavno jelo

Sastojci: 

pileća krilca 10 kom

med 0.050 kg

soja sos 0.3 l

rižini noodlesi (deblji) 0.200 kg

češnjak 0.010 kg

crvena i zelena ćili papričica 0.040 kg

đumbir 0.050 kg

mladi luk 0.100 kg

jaje 2 kom

klice graha 0.100 kg

limeta 2 kom

neslani kikiriki 0.100 kg

korijander (svježi) 0.050 kg

grašak 0.100 kg

rižin ocat 0.1 l

smeđi šećer 0.050 kg

riblji umak 0.05 l

bijeli sezam 0.020 kg

gustin 0.050 kg

Priprema: 

Pileća krilca mariniramo u soja sosu i medu uz dodatak malo gustina. Od rižinog octa, limete, smeđeg šećera, soja sosa, ribljeg umaka radimo preljev za povrće. Na ulju pržimo češnjak, čili, đumbir te dodajemo jaje i dio pripremljenog umaka. Tjesteninu prelijemo vrućom vodom i pustimo da nabubri te ju dodajemo pripremljenom povrću i prelijevamo umakom. Prije posluživanja dodajemo grašak, klice graha, korijander, tostirani kikiriki i limetu. Krilca iz marinade stavljamo u vruće ulje i pržimo dok ne postanu tamno smeđa te ih gotova posipamo sezamom.