Ostani doma
Mirela ima 6 sinova, a veliku obitelj je željela oduvijek: 'Ne bih imala ništa protiv još jednog maloga nogometaša'
Privatna fotografija

Mama i pol

Mirela ima 6 sinova, a veliku obitelj je željela oduvijek: 'Ne bih imala ništa protiv još jednog maloga nogometaša'

Mirela, koja će kuhati u paru s Ljubom, opisala je kako izgleda jedan dan u životu majke šestorice sinova - koji treniraju nogomet

Mirela Harapin Babić svojim je kulinarskim vještinama izborila prolazak u show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' a osim ukusnim jelima koja je servirala žiriju, ova simpatična kandidatkinja privukla je pažnju gledatelja činjenicom da ima šestoricu sinova. 

Nogometaši Bruno, Matija, Franko, Filip, Jakov i Vito – od kojih najstariji ima 18 godina, a najmlađi uskoro slavi četvrti rođendan – najveći su kritičari njene kuhinje, ali i njena najveća podrška, rekla je Mirela ranije za RTL.HR, kada je otkrila i kada se rodila njezina ljubav prema kuhanju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kuhati je, naime, počela kad je imala deset godina, uz baku koja je bila bolesna pa je često išla na terapije, a oni bi ostajali sami pa se Mirela brinula za hranu.

Osim što brine o velikoj obitelji i uživa u kuhanju, Mirela se bavi i trčanjem pa je dosad otrčala već 15 maratona. 

"Svi imamo ponešto za naučiti od vas", komentirala je Željka Klemenčić dižući svoju zelenu kuhaču. Mirela je željela biti upravo u njenom timu, no na kraju je završila u Pažaninovu, a dobila je i partnericu - Ljubu.  

Kakve sve izazove nosi biti majka šestorice sinova, otkrila je u intervjuu. 

Kako je imati šestero djece? Je li naporno? Koji vam je najveći izazov u odgoju šestero djece?
 
Biti majka šestero djece je popriličan izazov koji nosi puno obaveza, brige, odricanja, ali i veliko veselje jer je kuća puna smijeha i radosti i znaš da se ta ljubav množi. Na kraju, neovisno o broju djece, sve to što smo sebe uložili u njih doći će kao jedna nagrada poslije.

Možda najveći izazov kao i kod drugih roditelja je napraviti od njih poštene i vrijedne ljude. Malo ih je više pa je izazov zahtjevniji. Tu je i balansiranje sa školskim obavezama i treninzima, utakmicama, a to sve ne bi bilo moguće da suprug i ja ne činimo tim koji sve uspješno pokriva. Naravno, moram djeda spomenuti koji dečke obožava voziti i gledati na utakmice kad zatreba.

 Jeste li oduvijek željeli imati veliku obitelj? 

Otkad smo bili još cura i dečko znali smo se zezati da ćemo ih imati petero. Eto skoro smo pogodili! Šalu na stranu, s obzirom na moju dijagnozu hipotireoze od rođenja gdje su me upozoravali na težu mogućnost trudnoće, nakon trećeg djeteta smo ostali otvoreni daru života i hvala Bogu, baš nas je nagradio. Željeli smo više djece jer je to naše najveće bogatstvo i uživamo se igrati i zabavljati s njima. To je bio naš plan za kuću punu radosti, ljubavi i smijeha.
 
Biste li voljeli imati još djece? Biste li voljeli imati djevojčicu?

Iskreno, ne bih imala ništa protiv još jednog maloga nogometaša, ali sa šestom trudnoćom je bilo problema i nakon poroda sam dobila trombozu pa nismo hrabri zbog zdravstvenog stanja i godina. Pa ako netko zna čarobnog doktora sa čarobnim štapićem za vene... molim vas, javite. Šalim se. Mislim da nas je čisto dosta.
Često me pitaju: pa nijedna curica? Lagala bih kad bi rekla da se nisam do četvrtog djeteta nadala jednoj kuštravoj maloj, ali svi su živi, zdravi i tako dobri da ih ne bih za 100 curica mijenjala.
 
Trčite maratone. Postoji li neki na koji ste najponosniji?

Trčim utrke... kad sam stalno u trci. Utrke mi daju dodatnu motivaciju za napredak, tako da trčim kad god uspijem. Sa svim svojim utrkama sam ponosna jer uz obaveze oko njihovih sportskih obaveza, uspijem uglaviti svoju utrku, no možda sam najponosnija na Zagrebači noćni cener 2019. godine kada sam bila četvrta i to nakon šeste trudnoće i dojenja kad sam uspjela dovesti kondiciju u top formu.

 Opišite nam jedan svoj dan.

Da vam opišem dan trajalo bi poduže vrijeme, ali ovako nekako ide: ustajanje oko 6.30, nakon higijene ispijam kavu sama sa sobom da mogu naći sebe za taj dan. Pripremam doručak, čaj i onda ide buđenje dečki za školu ili trening, ovisno o turnusu u kojem jesu. Ajmo reći, kada je njih pet, koliko ih ide u školu, ujutro, dan je lakši jer mi ostaje dosta vremena za napraviti što treba. Nakon toga budim Vitu, oblačenje, doručak pa pokret u vrtić.

Nakon toga, trk po namirnice za ručak, priprema ručka, što treba još oko kuće ili pomoć oko zadaće manjima i onda, nakon što pojedu (samo da vam kažem da se to zna odužiti jer imaju školu u četiri različita vremena) ispratiti ih, pokupiti Vitu iz vrtića, odraditi trening, srediti rublje i evo već se počinju skupljati jedan po jedan iz škole.

Priprema njih za trening. Njih četvorica treniraju nogomet u četiri različita vremena i to četiri puta tjedno pa je gužva po tom pitanju. S obzirom na to da dvojica treniraju u Novom Zagrebu, suprug i ja se dogovaramo tko će kojega odvesti. Nakon toga je pravljenje večere jer su dečki sportaši i stalno su gladni pa se često dogodi da nemam od ručka za večeru, ide večera, dogovor i razgovor za sutra, kupanac i spavanje. Moje spavanje je iza ponoći jer volim imati mir još malo i volim se pripremiti za sutra. Priznajte: vama se sad spava dok ovo čitate...


 Pomažu li vam sinovi u kuhinji? A muž?

Klinci pomažu u kuhinji tako da postave stol, raspreme i posuđe stave u suđericu. Neki put moraju dežurati kraj pećnice ako treba što preokrenuti, smanjiti temperaturu. Veći znaju manjima dati jesti i tako. Suprug je moj stup u svemu pa tako i ako nešto treba u kuhinji. Odličan je u sjeckanju i roštilju.

Što se najčešće nađe na vašem meniju? Koje jelo najviše volite?

S obzirom na to da smo svi sportaši, najčešće su to razna variva, lešade, rižota, juhe. Najviše volim sarmu i ajngemahtec.
 
Što vaša obitelj misli o vašoj kuhinji?

Moja obitelj je sretna i zadovoljna mojim kulinarskim pothvatima. Suprug kaže: "Pa ne mogu guštati više u restoranu kad ti bolje to kuhaš", a klinci kažu: "Mama, pa ti od showa još i bolje kuhaš!"

 Jeste li timski igrač?

Imam tim doma pa bi se moglo reći da sam timski igrač.
 
Jeste li se razočarali kada ste čuli da niste ušli u Željkin tim?

Nisam razočarana. Presretna sam da sam uopće izabrana, mislila sam imati ženski vjetar u leđa nakon sedam muškaraca, ali eto očito su mi muškarci i Pažanin suđeni.
 
Postoji li neka vaša slaba točka u kuhinji? A što vam je najjači adut?

Više nemam slabe točke u kuhinji. Sve sam savladala zahvaljujući showu, a najveći adut mi je poznavanje namirnica i kako od tri namirnice napraviti ukusno jelo.

A kako će se Mirela snaći za radnom jedinicom s partnericom Ljubom, ne propustite gledati od ponedjeljka do četvrtka u 20:45 na RTL-u!

  • Tri, dva, jedan - kuhaj!, nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - četvrtak u 20.45 sati
    • Voditelj:
      Domagoj Jakopović Ribafish
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!