
Prvo kuhanje u TOP 10
Šarolike ocjene žirija dokazuju da kandidati imaju još puno toga za naučiti: 'Po meni je ovo jako problematično jelo!'
U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu glavnoj jela s prilogom. I dok su jedni bili spretni i upoznati s ključnom namirnicom, drugima su morske „nemani“ poput hobotnice i škampi radili probleme.
Na početku emisije voditelj Domagoj Jakopović Ribafish čestitao je svim kandidatima koji su preživjeli audicije te uspješno ušli u 'top 10' parova. A kako nisu svi došli s kulinarskim partnerom ili partnericom, mentori su spojili pojedince u parove. Taj potez je nekima dobro pao, poput Ljubi i Mireli koje su se odmah složile što će i kako kuhati, dok su Danijela i Josip te Miroslava i Nebojša imali malih trzavica za radnom jedinicom.
„On je skroz drugačija osoba od mene, to je očito, ja se nadam da ćemo uspjeti to riješiti“, priznala je Miroslava koja se u tom kulinarskom paru istaknula kao glavna kuharica.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Ante Pažanin zvani Braco i Snježana Pažanin bili su prvi gosti emisije 'Guštan... S Pažaninom'!
-
Kako vi panirate meso?
-
44-godišnja Kate britanska je glumica sa zavidnom holivudskom karijerom.
Na
svakoj paralelnoj jedinici stajala je po jednaka ključna
namirnica s kojom su kandidati morali pripremiti glavno jelo s
prilogom i to sve u 75 minuta, a namirnice su bile raznovrsne –
od teleće plećke, mljevene junetine, piletine do hobotnice i
škampi.
„Danas imamo disciplinu 'prsa o prsa' – dvije jedinice paralelno imaju istu ključnu namirnicu i moći ćemo puno toga vidjeti i zaključiti nakon današnjeg kuhanja“ kazao je predsjednik žirija Tomislav Špiček koji je ulogu savjetnika prepustio mentorima timova – Željki Klemenčić i Ivanu Pažaninu.
Prva priprema jela većini je kandidata protekla stresno jer su htjeli da sve bude dobro odrađeno, a najteže je bilo onima koji se za radnom jedinicom nisu mogli usuglasiti oko toga što će pripremiti, poput Danijele i Josipa koje je zatekla hobotnica. „Deset minuta prije kraja, a hobotnica nam još pliva“, našalio se Josip.
Prvi
na kušanje stigli su Jasmina i Joško te
Jozefina i Ksenija, koji su pripremali teletinu
kao ključnu namirnicu. „Jako ukusno jelo, ali ima previše
komponenti i dosta je toga nepovezano“, komentirao je Špiček
Jozefininu i Ksenijinu teletinu s raznim umacima i prilozima, dok
je Jazz i Jošku zamjerio da nemaju više umaka na teletini, ali je
pohvalio pečeno povrće kao prilog. U ovom dvoboju za jedan bod
više su bolje prošle Jozefina i Ksenija s 21 bodom, dok su Joško
i Jazz dobili 20 bodova.
Parovi
koji su pripremali mljeveno meso bili su Šajeta i
Edi, koji su se prezentirali punjenim paprikama s
pireom, te Ivana i Aki koji su pripremali ćufte
s pire krumpirom.
„Punjene paprike su interesantne i odlično odrađene, jedino mi
fali malo soli. Dobro su to napravili iako im fali malo znanja,
ali riješit ćemo to“, kazao je Pažanin na Šajetino i Edijevo jelo
za koje su dobili tri petice. „Da sam bar ovakve ocjene vidio u
školi“, našalio se Šajeta koji je bio zadovoljan s njihovim prvim
jelom. Ivana i Aki su ukupno dobili 21 bod za ukusno jelo koje su
servirali po Pažaninovom naputku, iako se ta dekoracija nije
svidjela Špičeku.
Treća
ključna namirnica bili su škampi, koje su Ivana Banfić i
Velimir Grgić pripremili na buzaru s crnim rezancima,
dok su Dario i Marija išli na varijantu rižota
sa škampima. „Umak je dobar, ali niste si dali puno truda za 75
minuta“, kazala je Željka Ivani i Velimiru koji su za svoje jelo
dobili 18 bodova, točno duplo više od Darija i Marije.
„Jako
loše jelo, tako se ne može raditi s rižom, ali škamp je ukusan
iako se izgubio u masi svega. Po meni jedno jako problematično
jelo…“ komentirala je Željka kojoj se nikako nije svidio Darijev
„zabetonirani škamp u pijesku“.
Idući
na redu bili su Josip i Danijela te
Ljuba i Mirela s hobotnicom. „Ovo je težak
zadatak u usporedbi s ostalim zadacima. Jako mi je zanimljiva
kombinacija hobotnice s grahoricama, ali je hobotnica pala u
drugi plan“, komentirala je Željka gulaš od hobotnice sa
slanutkom koji su pripremile djevojke i tako zaradile 18 bodova.
Nešto uspješniji u pripremi hobotnice bili su Josip i Danijela
koji su je kombinirali s grožđicama. „Izvrsni okusi,
odlično, umak vrhunski napravljen, ali trebali je malo više
kuhati hobotnicu. Ostalo sve izvrsno“, pohvalio ih je Špiček pa
su tako zaradili 21 bod.
Posljednji
na redu bili su Fatima i Mahir te
Miroslava i Nebojša s piletinom kao glavnom
namirnicom. U tom su dvoboju bolje prošli Miroslava i Nešo koji
su dobili ukupno 18 bodova za pileća prsa sa špekom i umakom od
indijskih oraščića.
„Za pohvalu, dobro ste razmišljali i dobro ste to odradili da
bude sočno i ukusno“, kazala je Željka Miroslavi, dok joj jelo
Mahira i Fatime nije bilo cjelovito pa su tako zaradili 16
bodova.
Na
kraju prvog dana natjecanja, najbolji u Željkinom timu bili su
Danijela i Josip, dok su to mjesto u Pažaninovom timu dijelile
Jozefina i Ksenija te Ivana i Aki. Iako je Pažaninov tim završio
dan u blagoj bodovnoj prednosti, sutra je novi dan s novim
izazovima.
Nove
kulinarske avanture ne propustite pogledati u utorak u 20.45 sati
na RTL-u!
-
Tri, dva, jedan - kuhaj!, nova sezona
Ponedjeljak - četvrtak u 20.45 sati- Voditelj:Domagoj Jakopović Ribafish
-
Tabloid
-
Vijesti
Na posljednji ispraćaj došlo je više stotina ljudi, obitelj, prijatelji...
-
RTL PLAY
-
Sportnet
-
Buzzara
Jedan je korisnikTwittera po nadimku Trav svojom je objavom oduševio mnoge objavivši djedovu poruku, odnosno reakciju na izjavu da je homoseksualac. ."Prvo, posumnjali smo na to prije puno godina. To nije nešto što se lako skriva, ali nije bilo na nama da pitamo. Tvoja mama je u pravu, volimo te, želimo da budeš sretan i uspješan i bit ćemo ti podrška bez obzira na to što odabereš učiniti sa svojim životom. Samo ne bismo htjeli da se podcijeniš", rekao mu je djed. "Žao mi je što si se bojao ranije s nama pričati o tome, pogotovo ako ti je to uzrokovalo tjeskobu i stres. Rekao sam ti nekoliko puta već da sa mnom možeš razgovarati o svemu što te brine. Čak i u 2021. godini ovo može biti težak put, biti heteroseksualan je mnogo lakše jer se ne moraš suočavati s kritikama i predrasudama. Enrique se čini kao jako drag dečko i kod nas je uvijek dobrodošao. Volim te!", napisao je djed na kraju i rasplakao mnoge:
Reci što misliš!