Ostani doma
Mahir nakon ispadanja iz showa: 'Fatima je provodila svoju filozofiju kao i ja, ali se nisam htio bosti s njom'
RTL

Intervju

Mahir nakon ispadanja iz showa: 'Fatima je provodila svoju filozofiju kao i ja, ali se nisam htio bosti s njom'

Troboj koji se odvio u četvrtak navečer u „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ loše je završio za Fatimu i Mahira.

Taj slučajno spojeni par nije našao put do nepca žirija pa je napustio natjecanje, a nakon ispadanja razgovarali smo s Mahirom Kapetanovićem, koji o iskustvu sudjelovanja u showu ima samo riječi pohvale.

„Sasvim novo iskustvo sam doživio i uvukao se još dublje u kuhinju i taj svemir što mi je nekako bio i cilj. Zadovoljan sam što sam mogao sudjelovati s tako dobrom ekipom i to me potaknulo da budem još bolji i da još više grizem“, otkriva Mahir i ističe da mu je žao što je ispao prvi jer se nadao dužem boravku u showu. Priznaje i da je očekivao više od sebe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sa svojom partnericom Fatimom nije se najbolje slagao, a to nije ni skrivao pa je i žiri primijetio da njih dvoje nisu uspjeli naći zajednički jezik.

„Fatima je jako karakterna osoba i zna svoje, mislim da smo mogli timski to bolje odraditi, ali osim razlike u godinama i iskustvu, postoji činjenica da smo se tek u showu upoznali i naravno da tada iskaču pod pritiskom neke stvari koje nemaš baš pod kontrolom. Slagali se jesmo kada smo se dogovarali, ali bilo je i trzavica u bitnim trenucima“, iskreno kaže Mahir koji je u emisiji prokomentirao i da mu smeta što sve mora biti po njezinom. Objasnio nam je što je pod tim mislio.

„Više sam mislio na način da je ona provodila neku svoju filozofiju, isto kao i ja, no nisam se htio bosti jer nema razloga za to. Nema tu ništa osobno, to je show, tako je bilo kako se dogodilo. Ja imam često divlje ideje i zamisli koje mogu poći po zlu i samo je trebalo malo više koordinacije između nas. Ne znam što bi se dogodilo da se mene slušalo, ali bismo oboje sigurno bili opušteniji“, zaključuje Mahir.

Njemu i Fatimi mentor je bio Ivan Pažanin za kojeg kaže da je pun iskustva i znanja koje rado dijeli s drugima.

„Smiren je i samopuzdan, što je bitno i u mom pozivu. Naučio sam više vjerovati svojim instinktima, a i saslušati osobu koja ima više iskustva. Zato mi je ponajviše drago što sam sudjelovao u showu i bio u timu Pažanin“, kaže Mahir te dodaje da su njegovi favoriti za pobjedu Jazz i Joško jer imaju energiju koja njemu odgovara.

No zato mu se nije uvijek sviđala energiju koju je imao Špiček, odnosno, Mahir je komentirao kako ga predsjednik žirija ima na piku.

"Imao sam taj osjećaj u nekoliko slučajeva jer je ispalo da sve što radim, krivo radim, a na audicijama je bila totalno druga priča. Naviknuli smo na Špičeka, on je tu da pomogne, možda je moja energija odavala neki dišpet. Mogu samo reći da sam slobodni umjetnik i živim otvoreno i elastično, a kuhinja ipak zahtijeva jako dobru podlogu na temeljima, koju ja nemam. Znam da to nije bilo ništa osobno i svjestan sam da sam ja tek na početku početaka svog putovanja u svijetu kuhinje“, iskreno će Mahir.

Otkrio je i kako su njegovi bližnji reagirali na njegovo sudjelovanje u showu.

„Moji roditelji su odrasli u Gračanici u BiH, a njihov susjed je bio tada pjevač Baraba, koji je imao pun cilindar obitelji, svaki put kad bi se njegova djeca igrala vani i kad bi nastupao na televiziji, majka bi njihova izašla i viknula: Djeco, ajte' u kuću, Babo pjeva! Tako da je sva moja obitelj u 20:45 bila ispred televizije jer Babo pjeva. Neki članovi šire obitelji su se zapravo iznenadili mojim sposobnostima tako da se otvorila prilika i da odem raditi u kuhinju, ali jednom mi je Pažanin rekao: Kuhinja ti je robija, budi spreman na pakao! Spreman sam izgarati!“ kaže Mahir i dodaje da sanja kako će imati svoj pub s domaćom hranom i pićem uz odličan glazbeni program.

A kako je prije svega glazbenik, otkriva i planove što se toga tiče:

„Radim trenutno na svom drugom studijskom albumu, pripremam nekoliko singlova izbacit na ljeto, a prvi bi mogao biti vrlo uskoro. Uz to konstantno radim na novim sadržajima kako usrećiti ljude jer to je za mene smisao života, saditi pozitivno sjeme, razvijati se dalje, svima bude nekada teško u životu, onda upale pjesmu da ih odvede u ljepše krajeve, nekada čak i spasi od potonuća, to je najviši vrh za mene, moj Everest, da svijet bude barem malo toplije mjesto radi mene.“

  • Tri, dva, jedan - kuhaj!

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    • Voditelj:
      Domagoj Jakopović Ribafish
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!