Ostani doma

Svi su dobili niske ocjene

Ivana i Aki zajedno došli u show i zajedno ga napustili: 'Ovo je bio jedan od najtežih dana'

U moru loših ocjena, poput dvojki i trojki, show 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' napustili su prijatelji i kulinarski partneri koji su se našli na dnu bodovne ljestvice.

Treći dan finalnog tjedna bio je vrlo intenzivan i napet za sve natjecatelje, a zadatak koji su dobili nije bio nimalo lak. U 75 minuta svi su trebali pripremiti isti recept – file brancina punjen s kozicama, rimske njoke od palente sa sirom, blanširane šparoge i umak. Kaos za radnim jedinicama vladao je od prve do zadnje sekunde kuhanja.

„Svi smo izgubljeni, totalni kolaps, nitko ne zna što radi. Danas smo svi došli bez glave…“ komentirala je Ljuba, a svi su mislili isto. Čak je i žiri primijetio da je kandidatima moral na vrlo niskoj razini: „Već sam u obilasku vidio da ima jako puno problema, nitko nije pročitao recept do kraja i precijenili su se“, kazao je Tomislav Špiček. Vrijeme kuhanja je brzo isteklo, a na svim su se tanjurima već na pri pogled vidjele mnoge greške. Iako je Jozefina uspjela servirati sve četiri komponente na tanjur, ocjene nisu bile najbolje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Riba je preslana, prejako se osjeti češnjak, jelo nije dobro, umak je kao voda, puno toga ne štima na tanjuru…“ kazao je nezadovoljno Špiček, a Jozefina je zaradila samo 13 bodova. Slične probleme imala je i Mirela koja je sve poslužila, ali ne i dobro odradila.

„Jako presušena riba, jako kiselo, puno poteškoća i tehničkih problema. Ja ne znam što se danas dogodilo, kao da niste prisutni duhom“, rekao je Ivan Pažanin pa je Mirela ukupno dobila samo 10 bodova, baš kao i njezina bivša kulinarska partnerica Ljuba: "Solidno ste odradili, ali ima problema", rekla je Željka Klemenčić. I kad su kandidati pomislili da žiri neće ići niže od trojki i četvorki, krenule su padati dvojke! 

„Forma i tehnički – raspad sistema! Slični problemi su i kod vas – češnjak pregrub, njoki premekani, umak voden. Riba je sočna, ali nije to to“ komentirala je Željka jelo za koje je Ivana dobila samo 8 bodova.

Isti broj bodova dobio je i njezin prijatelj Aki koji je recept u potpunosti promijenio po svom, samo da uspije sve servirati, ali bezuspješno: „Izgubili ste se, sve je ponuđeno, ali nije odrađeno“, kazala je Željka.

Posljednji na kušanju bio je Joško kojem ovo uopće nije bio njegov dan te je na tanjuru ponudio samo dvije od tri komponente – ribu i umak.

„Danas nisam uspio postići koncentraciju, u jednom trenutku sam odustao i potonuo, nisam se dobro organizirao. Jako mi je neugodno što sam doveo žiri u takvu situaciju i čak su mi suze počele dolaziti na oči“, priznao je Joško koji je žiri stavio pred veliki problem.

„Ovo je jedan od težih dana od kad sam ja ovdje. Dogodilo se ono čega sam se bojao, da ćete vi napraviti najukusniju ribu, najbolji umak i sad sam ja u velikim problemima, kako sad to ocijeniti. Imamo one koji su poslužili sve, ali skoro nejestivo, a vama fali pola tanjura, a napravili ste najukusniju ribu i umak, ja sad ne znam što napraviti i što bi bilo fer…“ kazao je Ivan Pažanin, a i ostatak žirija je imao iste dvojbe u glavi. Joško je na kraju zaradio 9 bodova, te je bio za bod bolji od Ivane koja je zajedno s Akijem napustila show.

„Nije mi žao da sam ispao, došao sam u show kao totalna sirovina, totalni amater, ubačen među sve ove lavove i ja se ponosim što sam dogurao do ove razine“, priznao je Aki kojem je više bilo žao što njegova prijateljica neće više kuhati u emisiji.

„Jako sam zadovoljna, bio mi je predivan svaki dan i pokazali smo da znamo puno toga, a ovo je bio takav recept da smo se svi poskliznuli, ali bilo mi je lijepo u showu i uživala sam“, za kraj je rekla Ivana.

Jozefina, Ljuba, Mirela i Joško nastavljaju dalje, a već sutra će dvoje njih ispasti iz natjecanja. Tko će dogurati do finalne epizode – pogledajte u četvrtak u 21 sat na RTL-u!

  • Tri, dva, jedan - kuhaj!

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    • Voditelj:
      Domagoj Jakopović Ribafish
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!