Prvi bodovi idu Nikolini i Ottu te Ružici i Barici

Mate: 'Davorki i Vjekoslavu treba motivacije za finale!'

Nakon prvog dana turnira, dva su para upisala prve bodove. Međutim, Janković nije sretan ni s jednim parom.

„Danas je dan kojim uopće nisam zadovoljan, niti s jednim kandidatom! To možemo pripisati činjenici da je pred njima zapravo jedan stresan period, eliminacijski ciklus, gdje netko može biti tako blizu nagrade, a opet ispasti. Tako da su, vjerujem, svi počeli kalkulirati i u sve skupa ulaziti sa strahom. A to nije dobro“, rekao je Mate Janković koji je u ponedjeljak navečer, kao jedini član žirija, svoj glas dao Davorki i Vjekoslavu jer je smatrao da je njihov jelovnik od tri slijeda bio ukusniji od onog Nikoline i Otta. Međutim, ostala tri člana žirija glasala su za mladi riječko-zagrebački par, smatrajući da su njihovo predjelo, glavno jelo i desert ispali za nijansu bolji od Splićana.

„Dao sam glas Davorki i Vjeki zato što smatram da je omjer njihovog jelovnika i onog Nikoline i Otta bio 50:50. Iskreno, smatram i da im treba motivacije za ulazak u finale. Uopće me ne zanima situacija kod mojih kolega i kako su oni glasali, ali mislim da svatko s adekvatnom motivacijom može dogurati dosta daleko. Za Nikolinu i Otta znamo da znaju kuhati. Oni su se pokazali kao najbolji kandidati dosad. Ali još ništa nije gotovo!“, objasnio je Mate svoju odluku da na kuhači okrene C, slovo koje krasi pregaču Davorka i Vjeke.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prigorsko-dalmatinskom duelu bod su jednoglasno odnijele Ružica i Barica. Iako je njihovo predjelo bilo vizualno ružnije, a glavno jelo imalo katastrofu od priloga, desert je popravio sav prijašnji dojam. Tomislav Špiček pohvalio je Ružičinu kremu od jabuka, za koju je kazao da „bolju dosad nije jeo“, dok je ljubitelj churrosa, Mate, tražio još.

„Žiri je četiri puta napisao A. Ustvari, po komentarima sam mislila da će biti izjednačeno, neriješeno. Sada mi je, naravno, drago da su nama dali bod.“, izjavila je Ružica koja je u duelu pobijedila Andreju i Barbaru.

Ne propustite pogledati i drugi dan borbe u kulinarskom turniru showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ – sutra u 21:30 na RTL-u!