'Mislile smo da su Nikolina i Otto iznad svih nas i da ih nitko ne može dostići!'

Andrea i Barbara:

'Mislile smo da su Nikolina i Otto iznad svih nas i da ih nitko ne može dostići!'

Ušle su u show putem „wild carda“, no nisu ni slutile da će postati pobjednice 6. sezone showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. U intervjuu nam otkrivaju kako se osjećaju, tko su im bili favoriti, a koje najgore jelo!

Andrea Pavlović (29) i Barbara Kulišić (28) dugogodišnje su prijateljice iz Splita. Poznaju se još iz studentskih dana, rade u istom arhitektonskom uredu u Zagrebu, a još su se više zbližile otkad su se prijavile u RTL-ov kulinarski show. Zanimljivo je da nisu bile među prvih 20 parova koji su se borili za prolaz u drugi krug natjecanja, već su ulazak među 10 najboljih kuhara-amatera izborile kao - rezerve s klupe! Do kraja natjecanja izbacile su dobar dio konkurencije, a najvažniji su im kulinarski dueli bili onaj u polufinalu protiv „favorita“ Nikoline Pirizović i Otta Grundmana (u kojem su dobile savršenih 40 bodova za glavno jelo) te finalni u ponedjeljak navečer u kojem su pobijedile iskusne umirovljene sestrične iz Sv. Ivana Zeline, Ružicu Šoštar i Baricu Bistrički.

„U show nismo ušle kao potpune neznalice što se tiče kuhanja, ali smo vrlo brzo shvatile da postoji toliko stvari, namirnica, tehnika s kojima se možda i nismo sreli prije. Definitivno smo stekli puno iskustva. Uči se dok si živ, tako da sigurno možemo još puno toga naučiti što nas zapravo jako veseli.“, kažu Splićanke koje su pobjednički jelovnik iz finala dugo i pomno smišljale, a pale su i neprospavane noći.

„Bilo je dosta lijepih trenutaka u showu, ali prve desetke su nam najdraže. Taj je trenutak bio poseban jer smo se početkom tog tjedna napokon opustile i počele kuhati s guštom i neopterećeno, pa je i uslijedila nagrada. Naravno, bilo je tu i jela koje bismo rado htjele zaboraviti. Famozna patka s poda je prvi trenutak koji bismo najradije zaboravile. Također, i pagar u škartocu spada u tu kategoriju“, otkrivaju Andrea i Barbara prisjećajući se polufinala, odnosno, kako je žiri rekao, „finala prije finala“.

Otto i Nikolina. Favoriti. Kuhaju super. Mislili smo, pogotovo na početku, da su iznad svih nas i da ih nitko ne može dostići, ali smo kasnije shvatili da im se možemo približiti. To nam je posebno draga pobjeda. Ušli smo u dvoboj bez ikakvih očekivanja, bile opuštene, kuhale s velikim guštom, bile organizirane, mirne. Baš nam je bio gušt, ponajveći od svih naših kuhanja.“, priča Andrea kojoj je finale bilo zahtjevno jer su za svaki slijed morali „izbaciti“ 16 tanjura, odnosno ukupno 96 tanujura!

Pobjednice 6. sezone showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ osvrnule su se i na to kako im je trebalo vremena da se naviknu na komentare po društvenim mrežama. Bilo je, kako kažu, svega - od komentara da su se "od simpa školarki pretvorile u raskalašene goropdnice" do nadimka "kuhane blitve".

„Taj nam je bio simpa. Ma, da si najbolji na svijetu i opet ne bi svima ugodio i bio po volji!“, kažu arhitektice kojima će u sjećanju zasigurno ostati pohvale i kritike članova žirija.

„Generalno smo jako zadovoljne, svjesne smo toga da je ovo bio show u kojem svaki natjecatelj, svaki dio ekipe ima neku svoju ulogu. Mogli bismo ga gledati i kao neku vrstu procesa u kojem gradiš sebe na novom planu, pokušavaš promijeniti neke stvari koje nisu baš dobre. Ja sam, recimo, imala problem s neurednošću radne jedinice, ta mi precizna urednost inače nije jača strana. Ali kroz show sam se trudila nešto poraditi po pitanju tog mog najvećeg neprijatelja. Trudila sam se promijeniti“, priznaje Andrea koja se ovog mjeseca udaje. No prije vjenčanja će zajedno s „partnericom u zločinu“, Barbarom, napraviti party za prijatelje, dok će dio osvojene novčane nagrade otići na koje putovanje, obitelj i gastro edukaciju.

Sretno, djevojke!

 

Reci što misliš!