Ostani doma
Pince recept: Kako pripremiti uskršnju pincu?
RTL

znak uskrsa

Pince recept: Kako pripremiti uskršnju pincu?

Uz ovaj pince recept, više nikada nećete trčati po one kupovne

Pinca je jedan od zaštitnih znakova uskršnjeg stola, a ako želite naučiti kako je napraviti kod kuće, u nastavku vam donosimo jednostavan pince recept

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 60 g šećera 
  • pola vanilinog šećera
  • malo soli 
  • 30 ml ulja
  • 100 ml toplog mlijeka 
  • 30 g grožđica
  • pola pakiranja suhog kvasca 
  • 300 g glatkog brašna
  • naribana korica pola limuna 
  • 1 jabuka 
  • 2 žutanjka 
  • 50 g maslaca
  • rum

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: RTL) 

Pince recept

Prije nego se bacite na pripremu tijesta, stavite grožđice u manju posudu i prelijte ih rumom pa ostavite da nabubre. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac i sol i sve zajedno dobro izmiješajte. 

Sada u smjesu dodajte ulje, toplo mlijeko, naribanu koricu limuna, žutanjke te naribanu jabuku (koju ste ogulili). Sve zajedno sada miksajte mikserom dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smjesu. 

Smjesu prekrijte krpom i ostavite da stoji sat vremena na toplom mjestu. Ocijedite grožđice te ih zajedno s maslacem dodajte u smjesu i ponovno sve izmiksajte. Sada ponovno prekrijte posudu te je ostavite da se tijesto diže još pola sata. 

Kada prođe potrebno vrijeme, tijesto izvadite na pobrašnjenu površinu te ga oblikujte u pravilnu kuglu. Prebacite ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, posipajte ga šećerom te zarežite površinu tri puta. 

Pincu pecite 30 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Uz ovaj pince recept, više nikada nećete trčati po kupovne. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!