Ostani doma
Njoki recepti: Kako kod kuće pripremiti domaće njoke u umaku od gljiva?
Pexels

mljac

Njoki recepti: Kako kod kuće pripremiti domaće njoke u umaku od gljiva?

Njoki recepti sigurno će oduševiti sve kojima ih pripremite, a ovaj je jedan od jednostavnijih

Iako svi najčešće koristimo kupovne njoke, ukusniji su kada se pripremaju kod kuće. U kategoriji njoki recepti, donosimo vam način pripreme kod kuće, a onda usput pročitajte i kako pripremiti njoke u umaku od gljiva. 

Za pripremu vam je potrebno:

  • 6 krumpira 
  • 1 žumanjak 
  • 200 g glatkog brašna 
  • sol 
  • 1 luk 
  • 1 češanj češnjaka 
  • 200 ml vrhnja za kuhanje 
  • 50 g gljiva

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: Pixabay) 

Njoki recepti

Krumpire skuhajte u kori, a znat ćete da su kuhani kada im kora popuca. Sada ih ogulite i usitnite gnječilicom za krumpire, a onda u njih dodajte žumanjak, sol i brašno. Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, a onda ga podijelite u manje kuglice. 

Svaku kuglicu razvaljajte u dugi valjak, a potom nožem izrežite tijesto na njoke željene veličine. Poslažite ih na pobrašnjenu površinu i već su spremni za kuhanje. 

Ubacite ih u posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu, znači da su gotovi. Možete ih servirati s raznim umacima, a ako ste umijesili veću količinu, možete ih ubaciti u zamrzivač za kasnije konzumiranje. 

Sada je vrijeme za pripremu umaka. 

U posudi pirjajte češnjak i luk, a onda dodajte nasjeckane gljive. Nakon pet minuta, sve to prelijte vrhnjem, posolite, popaprite te dodajte malo peršina i curryja. 

Njoke prelijte umakom i uživajte u divnom okusu. Njoki recepti sigurno će oduševiti sve kojima ih pripremite, a ovaj je jedan od jednostavnijih. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!