Ostani doma
Njoke recept: Kako pripremiti domaće njoke?
Pixabay

UZ NEKOLIKO SASTOJAKA

Njoke recept: Kako pripremiti domaće njoke?

Ako ne želite više koristiti kupovne, saznajte kako glasi njoke recept

Iako svi najčešće koristimo kupovne njoke, ukusniji su kada se pripremaju kod kuće. A kako zapravo glasi njoke recept i što vam je sve potrebno za pripremu, pročitajte u nastavku. 

Za pripremu vam je potrebno:

  • 6 krumpira 
  • 1 žumanjak 
  • 200 g glatkog brašna 
  • sol 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: Pixabay) 

Njoke recept

Krumpire skuhajte u kori, a znat ćete da su kuhani kada im kora popuca. Sada ih ogulite i usitnite gnječilicom za krumpire, a onda u njih dodajte žumanjak, sol i brašno. Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, a onda ga podijelite u manje kuglice. 

Svaku kuglicu razvaljajte u dugi valjak, a potom nožem izrežite tijesto na njoke željene veličine. Poslažite ih na pobrašnjenu površinu i već su spremni za kuhanje. 

Ubacite ih u posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu, znači da su gotovi. Možete ih servirati s raznim umacima, a ako ste umijesili veću količinu, slobodno ih ubacite u zamrzivač za kasnije konzumiranje. 

Ovaj je njoke recept veoma jednostavan, a za njega su vam potrebna samo četiri sastojka. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!