Pohana teletina s orzotom
RTL

Recepti

Epizoda 9

Pohana teletina s orzotom

Sastojci: 

teleći but                           0.6 kg
jaja                                    6 komada
krušne mrvice                   0.3 kg
sjemenke sezama             0.2 kg
brašno                               0.3 kg
parmezan                          0.1 kg
ulje za prženje                   1 l
ječam                                 0.3 kg
crveni luk                           1 glavica
bijelo vino                          0,1 l
limun                                 4 komada
svježa menta                    1 vezica
maslac                               0.03 kg
korijen peršina                   0.15 kg
mrkva                                 0.15 kg
češnjak                              4 režnja
senf (dijon)                         0.01kg
suncokretovo ulje               0.5 l
vinski ocat                          0.01 l
baby salata                        0.3 kg

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priprema: 

Teleći but marinirati i pustiti da se odmori. Jaja izmutiti. Pomiješati krušne mrvice, sjemenke sezama i parmezan. Teleći but panirati i pohati u dubokom ulju.

Za majonezu istući žumanjke, dodati senf i još malo izraditi. Lagano dodavati ulje. Kad smo dodali približno pola ulja, dodati žličicu octa. Na kraju dodati malo limuna i sol te pustiti da odmori u hladnjaku.

Za orzoto od korijena celera, mrkve i peršina napraviti temeljac. Propirjati luk i dodati mu ječam te ga lagano popržiti. Dodati vino, a kada ispari, podlijevati temeljcem i dodati začine. Pred kraj kuhanja dodati sok limuna i malo naribane korice limuna. Pustiti da se kuha još nekoliko minuta. Maknuti s vatre i dodati sitno sjeckanu svježu mentu i maslac.