
Recepti
Epizoda 11
Istarska jota by Bruno i Robert
Sastojci:
grah 0.2 kg
kiseli kupus 0.3 kg
luk 1 glavica
suha svinjska rebra 0.3 kg
suha slanina 0.1 kg
krumpir 0.2 kg
češnjak 2 češnja
lovor 1 list
peršin svežanj
mladi luk svežanj
sol
crni papar u zrnu
Priprema:
Isprano suho meso stavite u hladnu vodu i pustite da se kuha. Na malo ulja zapecite sitno sjeckani luk i češnjak pa na to stavite poluisprani kupus. Dodajte list lovora, malo mljevene paprike i dva zrna papra, podlijte vodom i kuhajte pa dodajte kockice krumpira.
U posebnom loncu kuhajte grah. Zatim u lonac s kupusom dodajte kuhani grah s dijelom vode od kuhanja te ocijeđeno suho meso. Po serviranoj joti možete posuti svježi sjeckani list peršina i malo tanko rezanih kolutića mladog luka.
Reci što misliš!