Istarska jota by Bruno i Robert
RTL

Recepti

Epizoda 11

Istarska jota by Bruno i Robert

Sastojci:


grah 0.2 kg  

kiseli kupus 0.3 kg  

luk 1 glavica  

suha svinjska rebra 0.3 kg  

suha slanina 0.1 kg  

krumpir 0.2 kg  

češnjak 2 češnja  

lovor 1 list  

peršin svežanj  

mladi luk svežanj  

sol    

crni papar u zrnu   

 

Priprema:

Isprano suho meso stavite u hladnu vodu i pustite da se kuha. Na malo ulja zapecite sitno sjeckani luk i češnjak pa na to stavite poluisprani kupus. Dodajte list lovora, malo mljevene paprike i dva zrna papra, podlijte vodom i kuhajte pa dodajte kockice krumpira. 

U posebnom loncu kuhajte grah. Zatim u lonac s kupusom dodajte kuhani grah s dijelom vode od kuhanja te ocijeđeno suho meso. Po serviranoj joti možete posuti svježi sjeckani list peršina i malo tanko rezanih kolutića mladog luka. 

Reci što misliš!