Ostani doma
Purica, zelje i restani krumpir
RTL

Recepti

Epizoda 28

Purica, zelje i restani krumpir

Sastojci:

kiselo zelje rezano 500 g
krumpir crveni 300 g
lovorov list 4 kom
mlijeko 1 dl
vlasac vezica
svinjska mast 150 g
crveni luk 100 g
češnjak 3 češnja
paprika svježa 100 g
poriluk 150 g
mrkva 100 g
kosti za juhu 300 g
papar
sol
bijelo vino 2 dl
peršin list vezica
pureći bataci 1 kg
kim sjemenke

 

Priprema: 

Puretinu dobro začiniti i staviti peći s kostima te podlijevamo vinom, mješavinom začina i svinjskom masti. Na poriluku, luku, češnjaku i mrkvi dobro izdinstamo kiselo zelje te začinimo solju, paprom i na kraju pospemo kimom. Krumpir skuhamo u ljusci, ogulimo i dinstamo na luku zajedno s porilukom, dodamo malo mlijeka i peršina te na kraju posipamo svježim vlascem. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

  • Tri, dva, jedan - kuhaj!

    kulinarski show - Hrvatska - 2019.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!