Ostani doma
Pačja prsa s brusnicom
RTL

Recepti

Epizoda 29

Pačja prsa s brusnicom

Sastojci:

pačja prsa 0.500 kg

džem od brusnice 0.150 kg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

crno vino 0.2 l

naranča 1 kom

maslac 0.300 kg

krumpir (bijeli) 0.400 kg

mahune (zelene, svježe ako ima) 0.200 kg

češnjak 0.050 kg

vrhnje za kuhanje 0.1 l

mlijeko 0.2 l

muškatni oraščić 0.002 g

orasi 100 g
 

Priprema:

Pačja prsa očistite od žilica te zarežite kožu i začiniti solju. Krumpir kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, potom ga ocijedite, gnječite te dodajte ugrijanu mješavinu vrhnja i mlijeka te hladnog maslaca i muškatnog oraščića i tostirane orahe. Pačja prsa pecite u hladnoj tavi 10 minuta sa strane kože te okrenite još 2-3 minute na drugu stranu te zamotajte u foliju (tako da kožica ostane otvorena). U tavu u kojoj smo pekli prsa ulijte crno vino te ga lagano zagrijavajte, dodajte džem od brusnice, sok od pola naranče, koricu naranče te pustite da ukuha. Umak procijedite i dodajte kockicu hladnog maslaca, soli i papra. Mahune kratko blanširajte te ih sotirajte na maslacu aromatiziranom s češnjakom, soliti i papriti po guštu. Pačja prsa režitei na šnite nakon što odmore 10-ak minuta.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!