Ostani doma
Svinjska rebarca i carsko meso by Dina i Franka
RTL

Recepti

Epizoda 32

Svinjska rebarca i carsko meso by Dina i Franka

Sastojci:

svinjska potrbušina 1,2 kg

svinjske kosti 1 kg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

stare žemlje 6 kom

crveni luk

peršin

mlijeko

mileram 1 kom

tvrdi sir bovidur 

kim

crvena rog paprika 3 kom

koncentrat rajčice 30 g

vlasac vezica

maslac 125 g

celer korijen 50 g

papar

sol

crno pivo

med

 

Priprema:

Stare žemlje razmrviti i politi mlijekom. Od rubova žemlji napraviti mrvice te ih aromatizirati vlascem i peršinom. Slaninu, luk i papriku prepržiti pa dodati kruh i formirati loptice od dobivene smjese te uvaljati u mrvice sa sirom i peći u dubokom ulju. Svinjsku potrbušinu marinirati u medu i crnom pivu te peći u pećnici. Nakon 45 minuta izvaditi, narezati na odreske te zapeći na tavi. Od meda, piva i umaka od pečenja napraviti umak za meso i dodati maslac.

Svinjske kosti marinirati u crvenoj paprici, soli i papru, mileramu i ulju. Kosti peći u pećnici. Prepržiti luk, slaninu i papriku, zatim dodati grah, koncentrat rajčice, ajvar, kajenski papar i sol. Grah zapeći u pećnici te kod posluživanja dodati peršin. Od celera i kima napraviti temeljac za podlijevanje graha.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!